ravenala-2

AirBnb sau siteuri de Booking? Cand si de unde e bine sa rezervi

Urmeaza sa plec o saptamana la Roma. De unde e mai bine sa-mi iau cazare – Airbnb sau Booking? O intrebare atat de simpla, dar cu un raspuns atat de complicat.

E ca si cum ai vrea sa iti cumperi masina si ai intreba ce sa alegi intre un autoturism de teren si o decapotabila. Pai daca stai in varful dealului, iar ambulanta ajunge la tine numai trasa de boi prin noroiul adanc de jumatate de metru, atunci ai putea folosi decapotabila pe post de parc de distractii pentru gainile din batatura. Si viceversa.

In ziua de azi, cand oferta este extrem de variata, e foarte foarte important sa-ti pui ordine in ganduri si sa stii ce iti trebuie exact. Mergi pentru prima oara la Roma, ca tot venise vorba despre capitala Italiei, stai doar 2 zile si vrei sa vezi cat mai multe obiective. Crezi ca are rost sa iti iei hotel cu piscina? S-ar putea ca la 8-9 seara cand te intorci in camera, piscina sa se va fi inchis deja de 2 ore.

Asa e si cu rezervarile hoteliere. Sunt rare cazurile in care un om de afaceri va alege o cazare de pe AirBnb in detrimentul unui hotel dintr-un lant international consacrat, iar o familie cu 3 copii va sta intr-un hotel business, in afara orasului, langa un centru expozitional.

In majoritatea cazurilor, cazarile de pe AirBnb sunt mai ieftine decat camerele de hotel pe care le poti rezerva pe site-urile de booking. Este si unul dintre motivele pentru care multi tineri, aleg aceasta forma de cazare. In plus, pentru ei atmosfera familiala este mult mai importanta decat rigiditatea unui hotel clasic.

Daca iti faci un cont nou pe AirBnb pornind de pe acest link, tu vei avea o reducere de 46 de euro care se aplica la prima rezervare, iar eu voi primi 17 euro pentru ca te-am recomandat.

Dar cand rezervi pe AirBnb e mai greu sa stii la ce sa te astepti la destinatie. Sunt apartamente care au peste 100 de review-uri, iar gazda este considerata premium. Dar ce te faci cand gasesti un loc care arata foarte bine, este la jumatate de pret fata de o camera la un hotel de 3 stele, dar nu are niciun review. Rezervi sau nu?

Ideea principala este ca hotelurile sunt, dupa parerea mea, mai avantajoase pentru sederile scurte. Daca stau o noapte sau doua la destinatie, nu am nevoie de apartament cu un frigider cat toate zilele, masa pentru laptop si balcon. In plus, la hotel nu mai platesc taxa de curatenie (acel cleaning fee). Pe AirBnb, nu e nicio diferenta intre a sta o noapte sau 7 la curatenia finala. Tot 30 de euro (un exemplu) te costa. Daca apartamentul e 60 euro/noapte, inseamna ca platesti 60+30 pentru o singura zi. La o saptamana platesti 60*7+30. Dintr-o data, taxa de curatenie nu mai are aceeasi pondere in pretul mediu platit pe noaptea de sedere.

In cazul in care calatoriti in grup, sansele ca 3 camere duble sa coste mai putin decat un apartament cu 3 camere sunt relativ mici. Trebuie sa te gandesti daca vrei sau nu intimitate. La hotel o ai. In 4 sau in 6, mai putin. In plus cozile care se formeaza dimineata la baie sunt ca la statia de taxare de la Cernavoda.

Daca nu iti permiti sa mananci in oras, la restaurant, un apartament rezervat pe AirBnb sau pe un alt site de profil, pare a fi alegerea cea mai buna. Iti dai seama ca e mai greu cu gatitul, spre imposibil, in camera de hotel.

Curatenia. La cazarile de pe AirBnb ti-o faci singur. La hotel ai cameriste.

Check-in si check-out. La hotel te poti duce pana in creierii noptii (cu mici exceptii), in timp ce pe AirBnb trebuie sa tii legatura in permanenta cu gazda si sa dati cumva unul de celalalt. La check-out ai sansa ca daca gazda este ingaduitoare si nu are alti oaspeti care sa vina in ziua respectiva, sa poti sa stai si dupa ora 12 in ultima zi a sederii tale. Daca nu iti este permis acest lucru, s-ar putea sa ai probleme cu bagajele, in special daca zbori seara. La hotel, de regula le poti lasa la receptie.

Ce ar mai fi de spus? Ai nevoie de un taxi, de o informatie, de … mai stiu eu ce. La hotel cobori direct la receptie. Intr-un apartament te descurci singur. Pe sistemele de booking, rezervarea este instant, in timp ce pe AirBnb de regula trebuie sa astepti sa isi dea ok-ul gazda ca sa poti face rezervarea.

Localizarea unitatii de cazare. Pe AirBnb nu ti se spune unde se afla cu exactitate apartamentul inainte de rezervare. Doar zona. In schimb, hotelul se afla de cateva zeci de ani pe aceeasi strada si la acelasi numar. Am uitat ceva? Imi dati voi de stire.

41 Comments

  • Smaranda

    Mihai, multumesc pentru articol. Citesc demult blog-ul tau si imi este foarte foarte util in organizarea calatoriilor mele. As avea insa cateva comentarii de facut, daca imi dai voie, desi experienta mea nu este chiar cu airbnb ci cu un site similar. Nu e neaparat sa dai de proprietar ca sa faci check-out-ul. Cel putin pana acum am lasat cheia fie in apartament, fie la portar, fara niciun fel de problema. Ideea e ca oamenii, pretutindeni, in general au incredere in ceilalti. Daca ai nevoie de un taxi sau de o informatie, toti proprietarii pe care i-am intalnit, cel putin pana acum au fost mai mult decat bucurosi sa ma ajute. Ba, mai mult, mi-au mai dat si informatii suplimentare, pe care nu le-as fi gasit neaparat pe internet, cum ar fi unde as putea sa vad atmosfera locala cel mai bine, sau cum pot sa ajung mai repede intr-un punct fara sa cheltui prea mult pe transport sau taxi. Cat despre locatie, de cele mai multe ori ai posibilitatea ca proprietarul sa iti aranjeze un transfer care costa, ce e drept, insa te scuteste de a orbecai prin oras cu harta. Plus ca poti contacta proprietarul direct prin intermediul site-ului si sa il intrebi adresa. Pentru mine personal, experienta airbnb sau a site-urilor similare a fost pana acum superba. Nu mai pui ca ai ocazia sa cunosti oameni din diferite tari. E adevarat ca daca as sta doar o noapte, probabil nu m-as complica si daca as fi om de afaceri, cu siguranta as alege hotelul. Dar pentru cei pentru care importanta e calatoria, si nu neaparat destinatia, eu una vad mai multe avantaje.

    • Mihai Jurca

      Ai dreptate cu check-in si check-out. Au fost multe locuri unde nici nu am intalnit proprietarul. Ma refeream la faptul ca la hotel ai front desk, deci e mai simplu.

    • isabela

      Din experienta de pana acum pe airbnb nu am intalnit overbooking, pe cand cu rezervare prin booking.com ai sanse serioase sa ajungi la destinatie si sa ai overbooking. Ce facem cu overbooking ul??

  • Andi

    Salutare. Deseori pe booking sunt costuri ascunse, precum taxa de oras sau taxa de curatenie, care trebuiesc platite la fața locului, nu online. Am patit-o si m-a luat prin surprindere. De atunci ma uit obsesiv dupa asta. Risi sa crezi ca e mai ieftin cu booking decat cu airbnb si nu e asa. Pe airbnb vezi toate costurile

  • Cami

    Din pacate am trait / observat tot mai des ca Booking sa nu-si asume nimic. Am ajuns la destinatie si mi s-au cerut bani in plus pe motiv ca “Booking v-a informat gresit”…. de exemplu. Nu mi s-a parut deloc fair. Nu stiu daca la AirBnb poate exista o situatie similara….

  • Catalina

    Buna, Mihai!
    Daca tot ai vorbit de avantajele cazarii prin booking, spune-mi te rog, daca stii, cat de reala este povestea cu reducerea la obiectivele turistice. Recent mi-am facut o rezervare pentru Paris, iar booking mi-a oferit intrare gratuita sau preturi mai mici la principalele obiective turistice pentru mine si pentru persoanele pe care le-am inclus in rezevarea mea la hotel. Plec abia in august, asa ca mi-ar prinde bine sa stiu daca e reala treaba sau nu. Multumesc 🙂

    • Mihai Jurca

      Buna, nu stiu ce sa iti spun. Mi-a mai spus cineva acelasi lucru despre Dubai. Ma documentez si revin.

  • Maggi

    Hello! Intr-adevar si mie mi-a oferit booking wi-fi gratuit la ultima cazare achizitionata (care altfel costa 1.5 euro/zi). Mi au mai spus ca daca pensiunea nu imi ofera din oficiu,sa platesc eu si imi vor fi rambursati de booking la intoarcere. Asta s a intamplat ca un beneficiu al clientului”genius”.

  • Monica

    Eu recunosc ca aleg varinat airbnb doar pe sederi mai lungi SAU strict cand preuturile hotelurilor sunt exorbitant de scumpe. In Bahamas am stat cu AirBnb si a fost super, in Istanbul am stat tor prin AirBnB si a fost cam dezamagitoare experienta: din start gazda a ignorat ora la care ajungeam si m-a lasat sa stau cu bagajele pana la ora 14 prin oras (ajunsesem la 9 dim). La final a fost o adevarata discutie cu a lasa bagajele la cazare, caci avionul era seara (lucruri care nu sunt mentionate din start la detalii). Am observat ca si pe booking au aparut cazari de genul: am patit-o chiar la Roma, cand ne-am trezit ca la cazare nu era nimeni (desi era trecut B&B). Un apartament sectionat in cateva camere si again discutii peste discutii cu faptul ca nu era nicaieri mentionat ca nu exista nimeni acolo 24h.

    • Deea

      La ce ora ar fi trebuit sa faci check-inul?? In mod cert dupa ora 14 local time…deci cu siguranta ca gazda nu a facut ce a taiat o capul ci ce a publicat in house rules….cam asa se intampla cand citesti pe diagonala…nimeni nu te va caza intre 9 si 14 decat cu exceptii….

      • Deea

        Cam acelasi lucru si pentru check out…daca in house rules a scris ca la ora 11 A.M este apoi atunci pleci…gazda nu are nicio vina ca ti ai luat tu bilet de intoarcere noaptea ca sa mai vizitezi orasul sau eu stiu mai ce….READ the damn house rules…isnt so hard

  • Mihaela Iosif

    Buna ! Articolul asta e perfect pentru situatia in care sunt. In august plec la Roma si mai trebuie sa gasesc cazare. Am cautat pe AirBnB si nu prea ma incanta, iar pe Booking preturile sunt cam mari. De exemplu cazarea pe Booking era 1200 lei pentru 4 nopti, iar la acelasi hotel pe site-ul Destinia si LoL Travel era 750 lei, aceeasi camera, aceleasi conditii. Ma puteti ajuta cu informatii despre aceste agentii, sunt sigure ? Multumesc frumos !

    • Arina

      Poate te ajuta pt vacantele viitoare in Italia: de cate ori am plecat prin Italia am luat B&B, fie prin booking fie cautat independent prin bedandbreakfast.it si bookuit direct la B&B. Hotelurile sunt scumpe in Italia iar Airbnb e cam nesigur si tot scump (se stie ca italienii nu sunt cei mai parolisti ever).

      In plus alegi ‘canalul’ de cazare in functie de destinatie, de exemplu:
      – Italia – B&B, Booking sau direct la b&b
      – Austria, Germania, Olanda, Belgia, tarile nordice – Airbnb – mai ieftin, value for money

      Cheers!

  • Bogdan C.

    Eu mai nou folosesc si Expedia, pot gasi acolo hoteluri pe care nu le gasesc pe Booking sau gen “oferta zilei”. Din ce stiu, Expedia este cel mai are portal de rezervari online din lume.

  • Alexandru

    Salut, o sa-ti povestesc prima mea experienta cu Airbnb. Am luat un apartament la final de iunie in Malaga care nu avea poze dar m-a incantat pozitionarea lui (aproape de gara unde aveam acces la toate mijloacele de transport) si dupa ce am platit am primit poze cu apartamentul care era decent pt pretul pe care l-am platit. Rezervarea am facut-o cu aprox 3 sapt inainte de plecare si fix cu o zi inainte sa ajungem in Malaga primesc un mail prin care sunt anuntat ca rezervarea mea a fost anulata de catre gazda. Am primit un mail de la Airbnb customer support prin care am fost anuntat de acest lucru si ca urmeaza sa fiu contactat de un Case Manager sa ma ajute sa gasesc un alt apartament. Au trecut peste 8 ore de la mailul respectiv si dupa 4 mailuri trimise catre cei de la Airbnb am renuntat si am fost obligat sa imi iau un apartament bineinteles mai scump tot prin ei pt ca pe booking deja tot ce mai era disponibil dpdv pret depasea cu mult bugetul. Am calatorit cu emotii avand in vedere experienta dar in final a fost totul foarte ok: nota 10 pentru gazda, apartamentul foarte curat si cu tot ce ii trebuie, pozitionat in centru iar la decazare, spre surprinderea mea, gazda mi-a transmis sa las cheile in casa si sa inchid usa in urma mea:). Dupa o saptamana primesc un mail de la Airbnb prin care acel Case Manager imi spune ca se bucura ca am rezolvat cu apartamentul si drept consolare pentru situatia creata imi ofera un voucher de 100$ pentru rezervari viitoare. In concluzie sunt ceva mai multe riscuri cand rezervi prin Airbnb iar daca ai nevoie de asistenta din partea lor…dupa cum se poate observa, vine mult prea tarziu. Am primit totusi un voucher pentru situatia creata. Review-rile si pozele conteaza foarte mult pe Airbnb si trebuie citite cu atentie sa nu ai surprize neplacute. Iar ca preturi, in majoritatea cazurilor, pot spune ca pt un sejur de o saptmana este mai ieftina cazarea prin Airbnb. Merci

  • Rodica

    Pe airbnb am observat ca trebuie sa platesti tot in avans, pe cand la booking poti plati la destinatie. Ati putut plati si la airbnb la sosire? Poate am inteles eu gresit…

    • Daniel

      asa stiu si eu, airbnb iti blocheaza toata suma din start si proprietarul isi primeste banii dupa ce ajungi la destinatie, a doua zi sau ceva de genul asta.

    • Arina

      Pe ambele airbnb si booking plata se face cu cardul, pe booking decontarea (tragerea banilor de pe card) la data precizata in anunt. UNEORI pe booking poti rezerva fara card si plati la destinatie.
      In orice caz trebuie sa acorzi atentie la politicile de cancellation pt recuperarea banilor in caz de anulare – banii iti vor intra inapoi pe card dupa.

  • Alina

    Ne pregătim pentru un concediu pe valea Rinului și apoi un pic de Colmar.Am colaborat până acum foarte bine cu Booking.Toate rezervările au fost fără probleme.Cred că este mult mai…comod prin Booking…Singurul neajuns este nerambursabilul care îți blochează banii timp de 30 de zile….

  • CLAUDIU PREDA

    Salut Mihai, e excelent articolul acesta dar eu iti pot spune viziunea mea din 2 perspective: a celui care calatoreste si a celui care este “host” pe airbnb in Sibiu. Poate parea un pic mai flexibila rezervarea pe booking pt ca poti anula pana in ultimul moment aproape (cu cateva zile inainte) fara sa iti pese de “gazda” ta. Diferentierile intre cele 2 platforme sunt aici uriase, vorbind din perspectiva de proprietare de apartament pe airbnb: daca booking te lasa cu ochii in soare efectiv daca eventualul client iti anuleaza cazarea chiar si in ziua respectiva, airbnb iti ofera protectie prin faptul ca daca cineva doreste cu adevarat sa se cazeze la tine atunci el isi da detaliile cardului de credit iar in caz ca anuleaza in ultimele 5 zile proprietarul primeste 50% din cazare si nu ramane cu apartamentul gol. In alta ordine de idei, in caz de daune in apartament pricinuite de oaspeti, booking nu raspunde pentru nimic (ba te mai si pune sa iei legatura cu acei clienti care au stricat ceva si sa ajungi la o intelegere cu ei, ceea ce e timp pierdut). Airbnb in schimb iti ofera posibilitatea sa pui o suma rezonabila ca depozit iar in caz de dauna (documentata temeinic bineinteles) sa faci “claim” pe acei bani. De asemenea ai posibilitatea sa iti verifici oaspetii dupa review-urile pe care ei le au in calatoriile lor prin lumea larga, pe cand prin booking iti poate veni oricine fara nici o verificare prealabila. Eu, in calitate de gazda am avut experienta superbe cu airbnb cu oamenii care s-au cazat la mine si o experienta oribila cu booking (am cazat 4 persoane din Turcia si China) care au facut chef monstruos in apartament, fara sa respecte regulile de bun simt ale cladirii si “house rules”, au rupt patul si doar amenintarile de a doua zi cu Politia au facut sa mai pot recupera ceva bani pt ca altfel booking-ul nu ma despagubea deloc. Aici vorbim deja de un respect reciproc pe care toti trebuie sa il avem vis-a-vis de calitatile de “guest” si “host”.
    In alta ordine de idei, pentru a gusta o experienta frumoasa in Sibiu (pentru ca am vazut ca nu ai nici un “post” despre orasul in care traiesc eu si in care se intampla foarte multe lucruri faine), te invit calduros impreuna cu sotia ta sa vizitezi (cazarea o oferim noi “din partea casei” intr-un week-end pe care sa ti-l alegi tu) LOVELY BALCONY- FILARMONICII STREET.

  • NELU

    Din nefericire nu am avut experiente placute deloc cu AirBnb. Gazda a dormit in hol langa usa mea.Cumplit de mers la baie si alte disconforturi. Ok, am inghitit, zic nesansa. A doua oara platesc cu 2 luni inainte si intr-o noapte primesc mesaj ca mi s-a anulat rezervarea fara motiv? Alte doua luni sa primesc banii inapoi cu zeci de drumuri si reclamatii la banca . Ce sa zic ca nu ai un telefon unde sa suni si sa rezolvi o problema? Disconfortul de bani,stres si multe altele ma face sa nu am deloc o parere buna despre stimabilii domni. Ar fi multe de zis reale si obiective dar ma opresc aici. Asa ca …

  • Maria

    Salut, ce alternativă mai este la AirBnb?

  • Andrei

    Eu folosesc airbnb.com de vreo 2 ani si pana acum am stat cu ei in Florenta, Atena, Budapesta, Strasbourg, Bologna, Colmar si Viena. Toate experientele au fost super, iar motivul principal pentru care am ales airbnb.com a fost raportul calitate/pret mult superior hotelurilor de pe booking (de ex Viena de Craciun hotelul de 2-3 stele in centru undeva la 90-100 euro dubla, airbnb langa primarie si cea mai buna experienta airbnb pana acum pentru mine, aprox 50 euro/zi 1 cuplu). Iar unele detalii din articol sunt relative, de exemplu pe mine, fara nici o exceptie, hostul m-a intrebat daca am nevoie de ajutor pentru a ajunge in oras/sa-mi faca o rezervare pt bus sau taxi sau doar daca am nevoie de sfaturi. Iar zona cazarii este semnalizata pe harta destul de bine, e adevarat nu stii exact strada pana cand nu rezervi, dar poti vedea pe unde e, ce statii de metrou ai restaurante etc. In tot timpul asta cu booking am stat doar in vacanta in Grecia si la Roma.

  • Andreea

    Salut! Voi pleca in curand in vacanta cu cazare gasita pe airbnb la care mi se solicita un depozit. Aveti idee care este politica acestui depozit? Am intrebat gazda la care vom sta si mi-a spus ca nu stie nimic, ca probabil airbnb imi va bloca banii pana la sfarsitul perioadei si daca nu apar incidente, ii voi putea recupera dupa. Ce stiti despre aceasta practica?

    • Arina

      Depozitul este initiat de gazda, host, in caz ca cauzezi stricaciuni in apartament.
      Si eu pun apartamentul pe Airbnb cand calatoresc si ce pot sa iti spun e ca din perspectiva asta si tu ca host ai rezerve fata de oamenii pe care ii primesti sa stea, mai ales daca nu au reviewuri. Probabil gazda ta e prudenta.

  • stefan

    In Roma am gasit un super deal pe Agoda. De obicei ei stau mai bine pe Asia dar la 300 euro/4 nopti/2 persoane/hotel 3 stele la 300-350 metri de Fontana di Trevi eu consider ca e un pret ok.
    Singurul ” inconvenient” a fost plata instant, cu 5 saptamani inainte de plecare.
    De obicei merg pe varianta booking.com dar am inceput in ultima perioada sa studiez mai atent si ofertele airbnb

  • Laura

    N-am stat pana acum in nicio camera luata prin AirBnb, dar am incercat sa fac o rezervare pentru Sardinia si dupa ce am fost refuzata de vreo 4 ori, am renuntat. Motivul in principal era ca ‘e prea devreme’, eu rezervand cu vreo 7-8 luni inainte, poate si mai bine. Am mai intalnit situatia in care, desi camera era libera si la o prima simulare imi dadea un pret decent, proprietarul sa-mi comunice ca nu costa atat, ca pretul este de fapt altul, evident mult mai mare, aproape dublu. Nu mi se pare ok, drept urmare eu merg in continuare cu rezervarile prin Booking, in mare parte din cazuri. Compar preturile si cu alte siteuri. Pentru Roma am iesit la un super pret prin Agoda. Uneori, daca imi place tare un hotel, incerc sa vad ce preturi au pe site-ul propriu. Uneori am surpriza sa gasesc camera mult mai ieftina decat pe oricare alt site. Important este sa ai rabdare si sa cauti.

  • Cristina

    Aș vrea să fac și eu o rezervare pe Airbn pentru Catania,a fost cineva și îmi poate recomanda?

  • Lavi

    De regulă, apartamentele AirBnB au conexiune de internet care poate fi utilizată. Mi s-a întâmplat des ca la hoteluri (de oricâte stele) să experimentez ceea ce numim “internet cu furculița”.

  • Alis Nuta

    Am avut de curand o experienta extrem de neplacuta, la rezervarea prin Booking: ajunsa la hotel mi s-a cerut o garanție in quantum de 500 RON, suma care mi-a fost blocata pe card. Ulterior suma a fost deblocata dar era util sa stiu la ce sa ma astept. Iar internetul la hotel de 4-5 stele este ca si cum nu ar fi…..

  • Cristina

    Dc vrei sa mergi la Roma, încearcă Hotel San Anselmo de pe booking. Best! nu rata Gradina de portocali de lângă, Buco de la Serratura di Roma (ceva deosebit) din Piazza dei Cavaleri fi Malta si piramida lui Cestius. Toate lângă Circus Maximus, neapărat paste amatriciana la Osteria Circo din zona. Crezusem că știu totul despre Roma.

  • Cristina

    Folosesc de multe ori booking si nu am avut probleme, cu o exceptie. Anul acesta am facut o rezervare in Muntenegru, pentru o casa, în întregime, era o oferta speciala in ziua respectiva. Dupa 3 saptamani am primit e-mail de la booking ca pretul era gresit si nu am ajuns la nicio intelegere. Am anulat si ulterior am vazut ca casa a scos camerele la vanzare separat, iar totalul era putin mai mare decat pretul la care facusem noi rezervarea initial, deci clar nu a fost o greseala. In rest n-am avut probleme, si consider ca este mai ok cu booking pentru ca poti plati la destinatie,

  • Cami

    Si eu am avut experiente neplacute cu Airbnb. Am rezervat 2 cazari (Atena si Paphos), una cu confirmarea proprietarului, una cu confirmare (si plata) instant. AMBII proprietari mi-au cerut bani in plus – sume chiar mai mari decat sumele initiale: grecoaica inainte de confirmare (costa 305 eur si mi-a mai cerut inca 210 eur), cipriotii la vreo 3 luni dupa confirmare (platisem 350 eur si mi-au mai cerut inca 420 eur). Ambii au motivat “eroare din partea AirBnb”, dar eu cred ca a fost doar o strategie…. Din partea mea, never AirBnb!

  • Catalin

    Buna ziua. Cine a calatorit cu airbnb si ma poate ajuta sa imi fac un cont ? Ca am incercat dar nu reusesc, nu stiu unde gresesc.

  • Serban Denis

    Dar pe airbnb asta tot vad comentarii cu gazda a anulat rezervarea cu 7 zile inaintea venirio noastre.ce ma fac daca merg acolo si constat ca nu am camera disponibila?

  • Madalin

    Buna ziua.
    Am facut si eu o rezervare pe airbnb pentru 3 nopti la Nice. Pentru motivul ca bunicul prietenei mele a murit, nu mai pot merge in vacanta. Am anuntat proprietara daca poate face ceva in privinta anularii pentru a primi banii inapoi. Raspunsul primit a fost ca nu poate sa faca acest lucru. Pentru a nu tine ocupata camera fara sa merg, am anulat eu rezervarea din contul meu. Mai pot cumva sa primesc banii inapoi?

    • Mihai Jurca

      Depinde ce politica de anulare are apartamentul respectiv. Nu conteaza ce spune cel care inchiriaza.

  • Laura

    Urmează sa merg intr-o scurta vacanța in Lombardia. Am făcut o rezervare pentru 6 nopți in Varrena. Astăzi, pentru luna viitoare.
    Am nevoie însă de un sfat. Pentru a putea vizita Bergamo-o zi și Veneția-o zi, Milano- o zi, acum, după ce am făcut rezervarea m-am gândit ca trebuia sa optez doar pentru 3 nopți la Varrena ( ultimele 3 ) iar primele 3 la Bergamo sau Milano.
    E prima data când plec.
    Aștept părerea ta, Mihai și a celor cu experiența in călătorii.
    Mulțumesc!

    • Mihai Jurca

      Buna, da, ai dreptate. :)) Acum nu stiu ce sfat sa-ti mai dau. De la Varenna, cam trebuie sa te intorci in Milano, daca vrei sa o iei catre Venezia. Eu as fi facut altfel. As fi zburat la Venezia, stateam ce stateam acolo, apoi luam trenul catre Milano, Bergamo, Lacul Como si ma cazam undeva in zona si zburam acasa de la Bergamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *