Good life

Cum poti sa ajuti medicii din prima linie, oferindu-le #OMasaDeNepretuit

14/04/2020
kane

E clar. Traim vremuri pe care le dorim date uitarii cat mai curand, si trimise acolo unde le este locul, in cartea de istorie. O perioada in care ne-au incercat rand pe rand sentimente de minimizare, neacceptare, constientizare, adaptare, solidarizare, si cine stie ce va mai urma.

Acum suntem in etapa de solidarizare, acel moment in care trebuie sa fim mult mai atenti cu cei din jurul nostru, chiar daca distantarea sociala impusa, trebuie respectata cu sfintenie.

Zilele trecute am facut o alta fapta buna, o sa mai fac, si va invit si pe voi sa o faceti. Kané – New Romanian Cuisine s-a transformat intr-o bucatarie comunitara, in contextul pandemiei de coronavirus. Un proiect fantastic care isi propune sa ajute personalul din prima linie in lupta cu Covid-19 – medici si asistente de la spitalele Marius Nasta, Victor Babes si Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, plus alte persoane greu incercate in aceste zile.

Cum functioneaza toata povestea? Foarte simplu. Cei de la restaurantul Kané din Bucuresti pregatesc un meniu in fiecare zi a saptamanii (aperitiv, fel principal si desert), iar cu sprijinul Mastercard Romania, la fiecare meniu pe care noi il comandam, un alt meniu le este oferit gratuit medicilor si asistentelor care duc greul in aceste zile. Cu alte cuvinte, daca noi comandam 100 de portii de mancare intr-o zi, alte 100 de porti pornesc gratuit spre spitale. Fair enough, nu?

kane-mastercard

Mancarea, va spun cu mana pe inima, este foarte gustoasa. Eu comand cam de 2 ori pe saptamana, foarte mult si din dorinta de a ajuta. Daca pot, de ce sa nu o fac? Cand n-oi mai putea, nu mai ajut. In exemplul de fata, meniul a fost format dintro salata de sezon, facuta din salata verde, cu un dressing cu maioneza, bacon si ou fiert, plus preferatele mele – coaste de porc glazurate cu cartofi gratinati – si un desert senzatie, bezea cu nuca si un sos de vanilie (cred) deasupra. Vis! Insa meniul se schimba in fiecare zi.

Si va propun ceva. Putem sa le lasam medicilor mesaje de incurajare. Aceste mesaje vor fi printate si atasate in pachetele gratuite cu mancare care sunt donate zilnic catre spitale. Uite, incep eu!

Sunt sigur ca nu mai e mult pana lucrurile vor reveni la normal. Iar dupa acesta perioada vreau doar sa te vad intins(a) pe un sezlong, sub o umbrela, cu un frappe si o limonada rece, spunand „am facut-o si pe asta!”. Pentru tot ceea ce faci in aceste zile pentru noi toti, iti multumesc!

Comenzile se pot face prin mai multe modalitati, care se gasesc detaliate pe Facebook Kané (link). Eu, spre exemplu, am comandat prin Uber Eats. Pentru comenzi de peste 20 de portii exista optiunea Corporate Delivery pentru pranz in timpul saptamanii (comenzi de peste 20 de portii). Exista si optiunea unui meniu pe 3 zile pentru familii, in weekend, dupa ora 18:00 (link).

Asadar, daca vrei si poti sa ajuti personalul medical, ofera-le #OMasăDeNeprețuit si, neaparat, lasa-le un mesaj in comentarii. Orice vorba frumoasa conteaza. Sa auzim de bine!

kane-2
kane-1

kane-3
kane-4

kane-12

* Blogul MihaiJurca.ro participa in campania de comunicare a campaniei  #OMasaDeNepretuit, initiata de Mastercard Romania. 

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply