casa-peroni-9

Desfatarea gusturilor, in centrul Bucurestiului, la Casa di Peroni

Ieri am avut o zi excelenta. S-au legat toate de parca le-am potrivit cu mana. Atat in plan personal, cat si profesional. Una dintre vestile bune este legata de blog, un proiect pe care vreau de multa vreme sa-l incep, si pare ca acum incep cu adevarat sa se lege lucrurile. Dar va povestesc despre asta la momentul potrivit.

Si dupa toata agitatia din timpul zilei, pe seara m-am intalnit cu un foarte bun prieten si am iesit la masa. Pretext ca sa mai povestim despre vacantele de anul viitor, sa ne lamentam ca nu joaca echipa noastra preferata deloc, s.a.m.d. Sa punem tara la cale.

Locul, Casa di Peroni, in centrul Bucurestiului, la Linea / Closer to the Moon (Lipscani 17). Mancarea, absolut delicioasa. Dar intre noi fie vorba, iar mi-am comandat ca nemancatul. Ca asa sunt eu, cand mi-e foame, nu te mai intelegi cu mine. As manca si d’aia si d’aia, si un aperitiv, si un desert.

Ca la fotbal, in ordinea numerelor de pe tricou, avem asa: un antreu format din lipie naan cu vinete si icre (geniale, exact cum le face maica-mea), raviolo cu dovleac, cottellete milanese (un soi de snitel din carne de vita cu ou prajit, rosii cherry si rucola). Plus un alt fel de vita, cu cartofi wedges si salata de cruditati. Toate la mijloc, toate la comun.

casa-peroni-1

La capitolul bautura, cate un mic cocktail pe baza de bere, si cate o Peroni Ambra, o bere speciala care se gaseste doar la Casa di Peroni, cu chinotto, un citric foarte rar care creste doar in zona Liguriei (Genova). Se serveste cu cuburi de gheata si coaja rasa de portocala. Si nu am facut exces.

V-am mai povestit acum cateva saptamani despre acest concept. In cele 6 saptamani in care este deschisa Casa di Peroni, meniul s-a schimbat de 3 ori. In primele doua saptamani au fost preparate specifice sudului, apoi mancaruri din centrul Italiei, iar acum, calatoria gastronomica a ajuns la ultimul episod – nordul. Pastele raviolo cu dovleac si cottellete millanese reprezentand aceasta parte a Italiei. La final se serveste Panna Cotta, un desert specific Piemontului (zona in care se afla si orasul Torino).

Casa di Peroni este deschisa pana pe data de 12 noiembrie. Maine (sambata), spre exemplu, la pranz este un workshop de gatit paste dupa retete autentice italiene, iar duminica este seara de cinema, de la 19:30. Programul complet al activitatilor de la Casa di Peroni il poti vedea aici. Mergeti cu incredere si daca nu va place mancarea sa ma alergati si sa dati cu rosii in mine. Pardon … cu tomatine.

casa-peroni-10

casa-peroni-3
casa-peroni-8

casa-peroni-2

casa-peroni-4

casa-peroni-7
casa-peroni-5

casa-peroni-6

3 Comments

  • Fla

    2 rectificări:
    1. Milanese se scrie un singur L. Provine de la numele orașului.
    2. Napoli e un Sud, nu in Centru

    • Mihai Jurca

      Napoli e in centru-sud, Sicilia e in sud. 🙂 Am modificat la milanese.

  • demo

    In farfuria aia sunt fix 2 (doi!) ravioli. Trist 🙁

Leave a Reply to Fla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *