Un weekend la Disneyland Paris. Informatii practice, atractii, restaurante, costuri si ponturi

De multa vreme nu am mai avut un asemenea cadou de ziua mea – un weekend petrecut la Disneyland Paris si Disney Studios. Fara indoiala locul unde toate lucrurile magice se intampla, cum spune si sloganul parcurilor de langa capitala franceza. Sa ma fi vazut cat de emotionat am fost cand, la masa de seara, imediat cum am terminat toti de mancat la unul din restaurantele hotelului Disney’s Newport Bay Club, a aparut un tort in forma de Mickey Mouse, cei care ne serveau s-au asezat pe doua randuri si au inceput sa cante Happy Birthday. Va jur, nu imi dadeam seama carui copil ii canta, desi tortul aterizase in fata mea. Superb.

Revenind la vizita. Vara trecuta am mai scris un articol despre vizita la Disneyland Paris, insa atunci vizitasem parcul doar o zi. Articolul il gasiti aici (link). Acum voi veni cu cateva completari, mai ales ca am fost cazat la unul dintre hotelurile parcului – Disney’s Newport Bay Club, si pot sa va spun mult mai multe lucruri care, sper eu, sa va fie utile atunci cand veti merge cu catel, cu purcel, acolo.

disney-1
disney-2

Disneyland Paris se afla la vreo 3 sferturi de ora de mers cu RER-ul (metrou/tren) din Paris. Tehnic vorbind, sunt doua parcuri – Disneyland si Studiourile Disney. Primul se bazeaza pe povestile Disney si este destinat cu precadere celor mici. La Studiourile Disney lucrurile sunt mai putin ofertante pentru cei mici, pentru ca nu mai e atat de colorat si de poveste, iar accentul cade pe personaje precum Thor, Captain America, Spiderman, etc.

Biletele de acces sunt valabile fie pentru un singur parc, fie se pot achizitiona bilete combo, care permit accesul in ambele parcuri. Dar atentie, nu va planificati sa mergeti in aceeasi zi in ambele parcuri pentru ca sunt slabe sanse sa le puteti vizita pe amandoua. De ce spun asta? Nu pentru ca ar fi din cale afara de intinse. Daca vrei efectiv sa o iei la pas prin amandoua si doar sa casti gura, atunci cred ca si jumatate de zi iti este suficienta daca esti rapid de picior. Dar problema este ca daca vrei sa te si dai in toate masinutele si nebuniile de acolo, va trebui sa stai la coada, asta daca nu ai achizitionat si un fast pass care iti scurteaza simtitor timpul de asteptare.

disney-4
disney-5

 

Disney’s Newport Bay Club

Este numele hotelului in care am stat (link hotel). Un adevarat labirint in care m-am pierdut de mai multe ori, datorita sau din cauza faptului ca este imens, nici nu stiu cum sa formulez. Cu camere decorate in stil costier, cu ancore, timone si alte simboluri marinaresti, hotelul se afla la 10-15 minute de mers pe jos de intrarea principala a parcului, pe langa lac. Camerele hotelului sunt adaptate perfect scopului vizitelor. Acestea au doua paturi single dupa modelul american, care la noi, in Europa, sunt suficient de incapatoare pentru doua persoane. Deci intr-o camera stau lejer doi adulti si doi copii, fara nicio problema.

Dimineata, receptia hotelului devine neincapatoare. Unii se cazeaza, altii parasesc hotelul. Unii merg la micul dejun, iar copiii stau la rand pentru a-si intalni personajul preferat din lumea Disney. Acesta este unul dintre avantajele cazarii intr-un dintre hotelurile Disneyland Paris. In ficare hotel, in fiecare dimineata, vine un personaj la poze. Eu i-am prins pe Pluto si pe Goofy.

In Romania, Happy Tour este touroperator exclusiv Disneyland Paris. De la ei va puteti lua pachete care constau in cazare + bilete de acces in cele doua parcuri. Am facut chiar o simulare pentru un weekend la Disneyland. Sa zicem 3-5 mai 2019. Doi adulti si doi copii, platesc exact in hotelul de 4 stele in care am stat eu (Disney’s Newport Bay Club), 1.487 de euro. In aceasta suma sunt incluse cazarea si biletele de acces in cele doua parcuri pentru 3 zile, 4 persoane.

Luate separat, cazarea de pe Booking, iar biletele de acces de pe site-ul Disneyland, toata povestea ar costa 779 euro cazarea + 768 de euro biletele pe 3 zile = 1.547 euro. Insa veti vedea ca pretul difera in functie de datele calendaristice. Acelasi hotel, acelasi numar de nopti, dar in perioada 12-14 noiembrie 2019, costa 1.072 de euro tot pachetul. Exemplul acesta este pur orientativ. In Disneyland Paris mai sunt alte 5 hoteluri, plus doua resorturi in natura.

Biletele de avion se achizitioneaza separat. Exista si o oferta in acest sens. Un copil cu varsta sub 12 ani care calatoreste la Disneyland Paris insotit de un adult, pe ruta Bucuresti – Paris – Bucuresti, cu compania TAROM, are biletul de avion gratuit (se platesc doar taxele de aeroport), iar al doilea copil insotit de acelasi adult are 25% reducere din tariful fara taxe de aeroport.

Dar cel mai bine va uitati direct pe pagina HappyTour.ro/Disney pentru ca mereu sunt promotii, chiar pana la 35%, si puteti vedea care este cel mai bun pachet, exact pentru perioada in care va doriti sa mergeti. Sunt mai multe hoteluri din care se poate alege, mese principale, alte activitati, in afara de ceea ce va prezint eu in acest articol.

Micul dejun este bine gandit – croissante si alte foietaje frantuzesti, omleta, branzeturi, mezeluri, fructe, legume, clatite delicioase, pancakes, lactate, dulceata, miere, Nutella, etc. Simplu, dar foarte corect executate toate.

Si tot la receptia hotelului, puteti face un lucru care se va dovedi extrem de important in economia vizitei in parcuri. Acolo puteti face si rezervari la restaurantele din parc, pentru ca veti vedea, cozile sunt mari la restaurante, iar fara rezervare, s-ar putea sa pierdeti timp aiurea. Asa daca stii ca la 12:30 trebuie sa fii la masa la un anumit restaurant, te duci cu 5 minute mai devreme si aia e.

Check-out-ul se face simplu, trebuie doar sa lasi cartela pe masa, in camera si nu mai trebuie sa treci pe la receptie. Totul pana in ora 11. De la acest hotel ai optiunea sa mergi pe jos pana in parc, sau sa iei un free shuttle catre intrarea principala. Apropo, exista si piscina la parterul hotelului, dar nu am servit.

disney-10
disney-12

disney-11

disney-13
disney-14

 

Disneyland Paris

Parcul in sine este superb. Este impartit in mai multe zone tematice – Adventureland, Fantasyland, Frontierland, Discoveryland, etc. In mijlocul parcului se afla binecunoscutul castel Disney, da, da, cel care apare in toate genericele productiilor Disney. Il tin minte de mic.

In fiecare zona sunt mai multe masinute si atractii in care te poti da, iar la fiecare este trecut timpul de asteptare, o estimare a cozii pe care o ai in fata ta. De aceea, daca va permiteti, un fast pass v-ar prinde tare bine, pentru ca nu trebuie sa mai stati la cozile care pot trece si de o ora cand este aglomerat. Apropo, legat de aceste fast pass-uri, sper sa nu spun o prostie. Chiar daca ai un bilet normal de intrare, la unele atractii sunt niste masinarii la portile de acces care iti ofera fast pass-uri pentru ziua in curs. De exemplu la Buzz Lightyear Laser Blast, era ora 10, iar masinaria dadea fast pass-uri pentru ora 13, dar cateva, pana se epuiza numarul de fast pass-uri pe ziua respectiva. Deci te mai puteai plimba prin parc si reveneai cand era cazul.

4disneyland-15
disneyland-9

Ca sa va organizati bine, va recomand sa luati o harta gratuita a parcului, inca de la intrare. Sunt disponibile in mai multe limbi de circulatie internationala si va permit sa va organizati mai bine vizita. Si tot acolo veti gasi si programul zilei. Spre exemplu zilnic, la 17:30 este parada personajelor Disney, 20 de minute de incantare, totul organizat cu o coloana sonora superba. Iar toate zilele se incheie cu focul de artificii de la castel. Ora la care are loc acest foc de artificii difera insa de la sezon la sezon. Acum in martie, focul a avut loc la ora 21, ora de inchidere a parcurilor.

Apropo, ca va spuneam ceva mai devreme de avantajele pe care ti le da cazarea intr-unul dintre hotelurile Disney. Exista un Extra Magic Time – un rastimp de o ora (8:30 – 9:30), de regula, in care au acces in parc numai cei care sunt cazati la hotelurile Disney, si te poti misca in voie in parc, unde mai pui ca sunt intalniri cu personajele preferate.

Despre atractii nu o sa va povestesc foarte multe. M-am dat in Buzz Lightyear Laser Blast, un circuit in care trebuie sa impusti diverse tinte, am zburat virtual ca in Star Wars cu o nava intergalactica, un soi de cinema 5D, si am zburat cu Peter Pan pe deasupra Londrei. Eu si copiii, pentru ca nu mai sunt fan al lifturilor care cad controlat de la inaltime si al montagne russe-urilor, dupa ce m-am dat acum doi ani intr-un in San Diego si am zis ca acolo mor.

disney-17

disney-16
disney-15

 

Restaurante

Restaurantele (link) din incinta Disneyland sunt pe toate gusturile. Multe sunt self service, adica platesti o suma fixa si mananci ce vrei si, mai ales, cat vrei. Iti recomand Plaza Garden Restaurant, chiar langa castel, un restaurant care iti ofera de la friptura de vita si somon, la salata de caracatita si niste dulciuri fabuloase. Asa arata un meniu (link), ca sa va faceti o idee. Un adult plateste 35 de euro, iar un copil 18 euro pentru o masa all-inclusive. Bauturile sunt din partea casei, insa pentru alcool se plateste suplimentar.

De asemenea, iti recomand Restaurantul Agrabah Cafe, aflat in zona povestilor orientale, asta daca sunteti fani ai bucatariei arabesti. Mi-au placut in mode deosebit vinetele cu tahina, kebab-ul, humusul si din nou, dulciurile. Au inclusiv curmale (dates) de la mama lor. Meniul il poti consulta aici (link), dar este aproape identic cu celelalte meniuri din alte restaurante.

Exista si restaurante a la carte, unde iti comanzi ce doresti, dar si bufeturi si fast food-uri unde poti manca ceva la repezeala. Plus tonete in parc cu popcorn, vata de zahar, bauturi racoritoare, la care poti plati inclusiv cu cardul bancar.

disney-6
disney-7

disney-8
disney-9

 

Disney Studios

Studiourile Disney sunt pentru copiii mai mari. Numai ca showurile sunt cu Captain America, Groots, Thor, Hulk, Black Widow si alti supereroi, si nu cu Mickey Mouse, Aladin, Pluto, Ariel si Donald Duck. La fel atractiile. Nu mai zbori cu Peter Pan pe deasupra Londrei, ci cazi cu liftul in Turnul Terorii, un hotel bantuit, care te duce cu gandul la cele mai inspaimantatoare trairi.

disneystudios-4

disneystudios-1
disneystudios-2

disneystudios-3

disney-19
disney-18

disneyland-24

disneyland-15
disneyland-19

2 Comments

  • Gabriela

    Salut! Exista vreo diferenta intre optiunile Super FastPass si Ultimate FastPass in privinta timpului de asteptare la atractii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *