Travel tips

Emirates. Cel mai scurt zbor din lume cu A380, cel mai mai mare avion comercial

03/12/2016
emirates-a380

Din 1 decembrie, compania Emirates opereaza cel mai scurt zbor din lume cu A380, cu cel mai mare avion comercial al momentului. Zborul din Dubai spre Doha dureaza aproximativ 40-42 de minute in aer, si in jur de o ora de la poarta la poarta. De regula, acest avion este folosit la zborurile intercontinentale.

Iata mai jos cum a decurs zborul EK841, DXB-DOH, pe 2 decembrie, cu Airbus A380. In aproximativ 9 minute de la decolare, avionul ajunge la altitudinea de croaziera (doar 6.000 de metri in acest caz), apoi zboara la acest plafon, iar in ultimele aproximativ 15 minute se face coborarea spre Doha. Acest zbor a durat numai 38 de minute!

zbor-scurt

*Captura FlightRadar24

Am vrut sa va povestesc despre acest zbor, pentru ca doamna mea – Cristina Toader, trainer www.cumajungistewardesa.ro – a zburat doi ani pentru compania din Orient si imi spunea ca pentru stewarzi era unul dintre cele mai grele/rapide service-uri. Ideea era ca trebuia sa pastrezi acelasi standard de servire, desi era un zbor de numai trei sferturi de ora. Nu puteai sa atunci sandwich-urile din fundul curtii spre pasageri.

Nu se serveau tavi cu mancare calda, ci numai mancare rece (sandwich-uri, briose) si bauturi. Unde mai pui ca trebuia sa mai si strangi masa dupa aproape 400 de pasageri (zbor cu Boeing 777). Deci totul trebuia sa nu treaca de 20-25 de minute. Gandeste-te ca in primele aproximativ 10 minute de la decolare si in ultimele 10 inainte de aterizare, chiar si insotitorii de bord trebuie sa stea “legati” pe jumpseat-urile lor.

In acest moment, flota comerciala Emirates cuprinde doar Boeing 777 si Airbus 380. Am zburat si eu cu A380, avionul cu “etaj”, acum doi ani, la Los Angeles. Povestea o gasesti aici.

Acum cativa ani am zburat cu un Boeing 737 al unei companii daneze, Sterling.dk, de la Copenhaga la Goteborg, in Suedia. Distanta intre cele doua orase este de 230 de kilometri, iar zborul dureaza o jumatate de ora. Imi aduc aminte ca service-ul s-a facut inainte de decolare (sandwich si suc de portocale), iar in timpul zborului nici nu s-au stins semnele de centura. Sterling.dk nu mai zboara, dar iata o simulare cu Scandinavian Airlines, zborul SK443, din 28 noiembrie.

sas

*Captura FlightRadar24 // Foto header: Emirates

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply