Promo

In vizita la fabrica Jack Daniel’s din Lynchburg, Tennessee

07/10/2017
jack-14

Cand spunem America, cei mai multi dintre noi se gandesc la agitatia cosmopolitului New York, la soarele si plajele din Miami sau la celebrul Los Angeles. Exista insa si o alta fata a Statelor Unite, cea a oraselor mici, linstite, departe de viața zgomotoasă a unui big city.

Un loc deosebit, care ascunde cateva povesti uimitoare, este Lynchburg, un orasel din statul Tennessee. Anual, cateva mii bune de oameni aleg sa faca drumul pana in Lynchburg,  pentru a vedea locul in care s-a nascut Jasper Newton Daniel, omul care a dat viata celui mai whiskey din whiskey-uri.  Din acest orasel pleaca zilnic spre 165 de tari din intreaga lume, toate sticlele de whiskey Jack Daniel’s.

jack-13

Lynchburg este un mic oras care iti dezvaluie o altfel de America. Intre case coloniale, dealuri impadurite si campuri cultivate atent, timpul pare sa se fi oprit, iar locuitorii par sa nu aiba nicio problema cu asta. Cum vezi in filme. Si fiecare isi traieste viata cum crede el mai bine. Gandeste-te ca majoritatea profesionistilor care lucreaza in distileria Jack Daniel’s, sunt localnici care fac asta de generatii bune.

Jeff Arnett este astazi Master Distiller Jack Daniel’s. A deprins tainele meseriei timp de sapte ani de la predecesorul sau, Jimmy Bedford. Nascut si crescut in Lynchburg, Jimmy a studiat, la randul lui, timp de 20 de ani, fineturile procesului de productie si filtrare, iar fiul sau ii este asistent lui Jeff. Si asa mai departe, istoria intinzandu-se pana in vremea lui Jack, in orasul unde oamenii se stiu dupa nume si dupa legaturile de familie.

jack-12

Poate nu stiai, dar distileria din Lynchburg este una din cele mai vechi inregistrate in Statele Unite. A inceput sa functioneze in 1866, continuand sa faca istorie si astazi.

In Lynchburg, poti admira in voie ingredientele din care este facut acest whiskey unic. Primul este apa pura, fara pic de fier, filtrata prin solul bogat in calcar. Nu întamplator, toata apa folosita in distilarea whiskey-ului produs zilnic in Lynchburg vine dintr-o singura sursa – Cave Hollow Spring – izvorul descoperit si folosit de Jack Daniel.

Locuitorilor le place sa glumeasca, spunand ca din 1866 ei tot imbuteliaza apa de izvor. Cu niște modificari notabile, desigur.

Al doilea ingredient responsabil pentru culoarea eleganta si gustul distinct al unui pahar de Jack, este carbunele de artar, folosit pentru filtrare.

jack-11

Al treilea ingredient poate fi admirat in voie, pe toate drumurile, deoarece Tennessee a fost inca din timpurile coloniale, un rai al porumbului. Iar reteta originala de la Jack, folosită cu sfintenie si astazi, se bazeaza pe urmatoarele proportii: 80% porumb, 12% orz si 8% secara.

Pornind pe urmele lui Jack Daniel’s, ii vei intelege mai bine secretul independentei si spiritului  intreprinzator, precum si devotamentul sau pentru aceste locuri unice, in care de peste 7 generatii s-a transmis arta de a fabria whiskey in stilul domnului Jack.

*Fotografii articol: Jack Daniel’s

jack-10

* Blogul MihaiJurca.ro participa in campania de comunicare Jack Daniel’s.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply