reteta-pizza-3

O reteta de pizza gata in 5 minute, si mancata in al 6-lea minut

Gaselnita asta am deprins-o acum cativa ani dintr-un soi de bucatarie experiementala din Copenhaga.

Oamenii de acolo ce faceau? Serveau retete consacrate de mancaruri din lumea intreaga si le “reinterpretau”, astfel incat sa fie gata in cateva minute, din ingrediente pe care le gasesti aruncate prin frigider.

La pizza, spre exemplu, ai vazut si in restaurant ca din momentul in care este introdusa in cuptor, mai dureaza fix cateva minute pana ce preparatul este copt si servit. Si ce e mai greu de facut in casa si mai anevoios? Blatul. Raspuns corect!

Asa ca e nevoie de un substitut. Si acesta vine dintr-o tortilla sau o lipie de shaorma, pe care le gasesti in orice market. Experimentul meu de aseara a durat extrem de putin. Am pus cuptorul la incins la 200 de grade, ca sa nu pierdem timpul. Pe o tava am intins o hartie de copt, tortilla, putin suc de rosii peste, branza cu mucegai albastru, doua-trei felii foarte subtiri de prosciutto si la cuptor! Unde nu sta mai mult de 4-5 minute, pentru ca branza se topeste rapid. Rezultatul il ai mai jos!

P.S. Am facut si o pizza cu suc de rosii, branza cu mucegai, rosii cherry si cateva frunze de rucola, adaugate la final, dar a “disparut” fara urma, inainte de a fi fotografiata. 

reteta-pizza-1

reteta-pizza-2

reteta-pizza-5

1 Comment

  • Andreea Simidreanu-Luca

    Hehe….chiar mi-ai dat o idee grozava. ..pe lângă amandina mea, o sa “trântesc ” și vreo câteva pizze cu tortillile ramase de aseară de la shaorma de casă 🙂
    Sa-ți fie de bine și mai postează câteva “minuturi” de genul ăsta ca sunt tare practice!
    Sau eventual fa-ți și un blog culinar…ca văd ca te pricepi 🙂 nu ești ca al meu soț care e în stare sa-mi arunce în aer bucătăria :):):)

Leave a Reply to Andreea Simidreanu-Luca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *