Travel tips

Passport Index, care sunt cele mai puternice pasapoarte din lume

12/09/2018
top-1

Rosii, verzi, albastre sau negre. Pasapoartele celor aproape 200 de state din lume fac, in esenta, cam acelasi lucru. Le permit turistilor sa intre intr-o tara straina. Numai ca unele permit accesul fara viza in foarte multe state, iar altele in mult mai putine.

Conform Passport Index, cel mai puternic pasaport din lume, in acest moment, este cel din Singapore. Locuitorii statului asiatic pot intra fara viza in 127 de state, in alte 39 obtin viza la intrare si au nevoie de viza pentru numai 32 de tari din lume. Scorul general 166.

Urmeaza in clasament pasapoartele din Germania, Suedia, Danemarca, Finlanda, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Coreea de Sud si Statele Unite ale Americii. Turistii din aceste tari au acces in 165 de state.

Pasapoartele din Franta, Italia, Spania, Japonia, Grecia sau Canada sunt cu o tara mai slabe, daca imi e permisa exprimarea.

Si apropo, nici noi nu stam rau in acest clasament. Pasaportul romanesc are scorul 158. In 116 tari calatorim fara viza, in 42 de tari primim viza la intrare, iar pentru alte 40 de state avem nevoie de viza obtinuta in prealabil.

Cele mai slabe pasapoarte in acest clasament sunt cele din Afghanistan, Iraq, Pakistan, Siria si Somalia. Toate cu un scor sub 40. Ca sa va faceti o idee, cetatenii din Afghanistan pot intra fara viza in doar 5 state, care nu au nimic de a face cu pozitia lor geografica: Dominica, Haiti, St. Vincent & Grenadine, Micronezia si Coasta de Fildes.

Tot pe Passport Index puteti verifica pentru fiecare stat in parte daca aveti sau nu nevoie de viza. Numai ca recomandarea mea este sa consultati si pagina Ministerului de Externe inainte de a pleca in vacanta.

*Foto: © Eldadcarin| Dreamstime.com

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply