Travel tips

UV Lens, afli cat este indicele UV, cand si cat trebuie sa stai la plaja

14/05/2018

De acum inainte incepe sezonul de plaja si in Europa. Oameni fericiti pe plaja, inghetata, bere rece si, din pacate, si arsuri cauzate de statul excesiv in soare. Apropo, ati vazut ca pe plaja nu avem niciodata senzatia ca ne-am parlit din cauza soarelui puternic. De abia cand ajungem seara in camera, incepem sa simtim ca ne strange pielea si ca in unele cazuri suntem aproape rana deschisa. Si asta din cauza faptului ca am lua tot soarele si l-am duce acasa.

Nu vreau sa ma erijez in medic dermatolog, departe de mine aceasta intentie. Va arat o aplicatie buna, buna, care va poate da o mana de ajutor in vacanta. Se numeste UV Lens si este disponibila atat pentru Android cat si pentru iOS.

Cum functioneaza. In primul rand ne spune cat de puternic este soarele intr-un anumit loc, pe ore, si cand ar trebui sa luam masuri de protectie. Si cum bine stiti, oamenii sunt egali in multe privinte, dar nu si in fata soarelui. Cei cu ten deschis sunt mult mai expusi si predispusi la arsuri, decat cei cu un ten putin mai inchis. Asa ca intrati in aplicatie si va setati profilul – sexul, culoarea ochilor, culoarea pielii, culoarea parului si daca aveti sau nu pistrui.

Un alt set foarte util de optiuni este legat de aplicarea cremelor de protectie. Trebuie doar sa spui ce fel de activitate practici in aer liber, ce factor de protectie are crema pe care o folosesti si cat de rezistenta este acea crema la apa (water resistance – un indicator trecut pe ambalajul cremei sau sprayului de protectie). Apoi poti seta inclusiv o alerta de reaplicare. Cu alte cuvinte, aplicatia calculeaza ca daca tu joci volei in aer liber, la un indice UV de 8 unitati, fiind dat cu o crema cu factor de protectie 50, va trebui sa reaplici crema intr-o ora si 20 de minute. Si intr-o ora si 20 de minute iti suna alarma telefonului. Inteligent, nu?

Eu nu zic acum sa faceti din protectia solara principala grija in vacanta, dar nici sa aruncati din cand in cand un ochi pe aplicatie nu strica. Ca tot suntem toata ziua cu telefoanele in brate. Si poate la un moment dat vom constientiza si cat de puternic e soarele si cum e bine sa ne ferim de el. Sa avem calatorii reusite.

uv-1
uv-2

uv-3
uv-4

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply