Promo

Canon Live for The Story. Am zburat pentru prima oara cu un avion cu doua locuri

25/07/2018
jurca-avion-2

Artistilor, a dat Domnul si am zburat in sfarsit cu avionul usor cu doua locuri. Cand era vreme buna, faceam programare pentru zbor. Cu o zi inainte se dadea cod galben de furtuni si mai stateam o tura acasa. Apoi fie era pista inundata, fie nu ne puteam sincroniza cu pilotii, fie se montau diverse sisteme de semnalizare pe aerodrom, ce mai, o intreaga poveste. Pana si in ziua zborului a fost innorat si a picurat marunt, desi cu o zi inainte fusese cald si senin. Asta asa, ca sa mai spuna cineva ca am pile la meteo. In fine, totul e bine cand se termina cu bine.

Dar de unde a pornit totul? Canon Romania sustine ideea ca noi toti traim pentru povesti si experiente faine care se intampla peste tot, in jurul nostru, si pe care le impartasim cu cei dragi. Facem o gramada de lucruri pentru prima data, si de care ne amintim cu drag peste ani si ani. In cazul meu, lucrul pe care l-am facut pentru prima oara, a fost chiar zborul cu acest avion usor, de doua persoane. Adica doar eu si instructorul de zbor. Si invitam unul dintre voi sa ma insoteasca in aceasta experienta (vezi link articol). Iar alesul a fost Alex, un brasovean tare fain si linistit, un om cu care ai da de doua ori turul pamantului si nu te-ai plictisi.

jurca-alex

Dar haideti sa va povestesc despre aceasta noua experienta. Zborurile au avut loc la Aerodromul Strejnic de la Ploiesti. Doua avioane (vezi specificatii), doi instructori, doi pasageri, doua aparate de fotografiat, iar emotiile toate la mine. Desi zbor foarte des cu aeronavele comerciale si nu am nicio urma de frica, de data asta recunosc ca nu ma deranja daca incepea sa ploua si mai tare si sa mai zabovim putin la sol.

Si ma instalez in carlinga avionului, imi prind centura de siguranta, pun casca prin intermediul careia voi comunica si urmaresc cu atentie formalitatile de decolare. Dragilor, avioanele sunt foarte silentioase, cel putin cele cu care am zburat noi, iar desprinderea de sol este aproape insesizabila. Avionul urca usor si sigur la altitudinea de croaziera, stabilita astazi la vreo 400 de metri. Oricum, la aceste avioane, ideea nu e sa te urci la cateva mii de metri altitudine, tocmai ca sa iti mai dai si tu seama ce se intampla si ce se vede jos, pe pamant. Timp de 30-40 de minute am ocolit Ploiestiul, care apropo, arata nesperat de bine de sus. Cand vezi bulevardul principal care se continua cu DN1 spre Sinaia, zici ca esti deasupra Barcelonei, pe Avinguda Diagonal, bulevardul de 11 kilometri care traverseaza orasul catalan. Acum mai exagerez si eu, dar important e sa iti lasi din cand in cand imaginatia nesupravegheata.

canon-ploiesti-1

canon-ploiesti-2

Rand pe rand ti se desfasoara in fata ochilor cele 3 rafinarii din oras, blocurile simetric asezate si spatiate ale orasului, cursul Teleajenului, dar si hipodromul (vezi foto de mai sus) din Ploiesti, incarcat de traditie. Iar tu ai impresia ca stai pe loc, suspendat in aer, atat de silentios este zborul. Singurul moment in care mi s-a pus putin un nod in gat este momentul in care incepe coborarea pentru aterizare. Se reduce forta motoarelor si te astepti sa o iei la vale. Insa este o coborare controlata, iar aterizarea pare floare la ureche pentru instructorii cu experienta. O experienta pe care trebuie sa o incercati, va spune susbsemnatul ca merita din plin!

canon-ploiesti-3

 

Canon Live For The Story

Si bineinteles ca nu ne oprim aici. Imi zboara gandul la fel si fel de experiente pe care vreau sa le fac incerc in perioada urmatoare. E drept ca unele mai sunt cernute de doamna mea, care ma mai aduce cu picioarele pe pamant, spunadu-mi ca e periculos ce vreau sa fac.

Si acum hai sa ii spunem momentul sponsorului, desi eu fotografiez cu aparate Canon de cand ma stiu. Camerele cu care am surprins aceasta experienta sunt Canon EOS M100Canon EOS 200D si Canon EOS 6D. Primele doua modele sunt in promotia Canon Cashback, pana la finalul lunii iulie 2018. Cu alte cuvinte, primesti bani inapoi pentru fiecare cumparatura. Apoi treci in jurnalul personal toate acele prime dati – prima oara cand ai incercat o mancare noua, prima oara cand ai mers la un festival, prima oara cand esti cu prietenii pe varf de munte, etc.

canon-ploiesti-4

canon-ploiesti-5

canon-ploiesti-6

canon-ploiesti-7

canon-ploiesti-8

canon-ploiesti-11

canon-ploiesti-12

canon-ploiesti-10

canon-ploiesti-15
canon-ploiesti-14

canon-ploiesti-13

* Blogul MihaiJurca.ro participa in campania de comunicare Live for The Story a Canon Romania. 

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

5 Comments

 • Reply Milena 25/07/2018 at 17:03

  Cam târziu Domnule Jurca, eu am incercat senzația asta prima dată in adolescență.

  • Reply Mihai Jurca 25/07/2018 at 17:47

   M-ai intrecut. 1-0 pentru tine :))

 • Reply Capitanul Cancioc 25/07/2018 at 19:22

  Dau vina pentru eroarea de tipar pe emotia zborului: sunt doua avioane monomotoare, nu bimotoare.

  La mai mare, un PPL ceva?

  • Reply Mihai Jurca 25/07/2018 at 19:36

   La mine toate sunt cate doua. Mercii! Nu ma bate gandul de PPL. 🙂

 • Reply Emil 26/07/2018 at 15:01

  Ha, ce tare! tot la Ploiesti am zburat si eu prima data cu un avion usor. Am avut norocul sa fie perioada cand era rapita inflorita si fara nori pe cer.

 • Leave a Reply