Ziua dormi si noaptea mergi. Camere de hotel inchiriate pe timpul zilei

[image name=line]

Pun pariu ca daca intreb 100 de oameni la ce serveste o camera de hotel, vreo 97-98 imi vor da raspunsul “firesc” – sa dormi, sa iti lasi bagajele, sa faci un dus.

Ia scoate din ecuatie povestea cu dormitul peste noapte. Ce ramane? Cazare pe timp de zi.

Stiu ca suna ciudat, dar exista un site – between9and5.com – care “vinde” camere de hotel pe durata zilei. Adica vii mataluta frumos la 8-9 dimineata si ocupi camera pana seara la ora 7. In acest timp, te poti bucura de toate facilitatiile camerei pe care le-ai fi avut si daca ai fi rezervat pentru 24 de ore. Poti sa faci dus, sa te pregatesti pentru o intalnire de afaceri, un interviu sau pur si simplu sa tragi un pui de somn la pranz.

O camera inchiriata pe timpul zilei este mai ieftina decat una “luata” pe 24 de ore. Si pentru exemplificare, m-am uitat la hotelurile din Bucuresti.

  • Angelo Airporthotel Bucuresti – camera costa 45 de euro/timpul zilei pe site-ul between9and5.com, in timp ce pe booking.com, aceeasi camera, dar pentru 24 de ore, costa 81 de euro.
  • Radisson Blu Hotel – preturile sunt 95 euro/timpul zilei si 183 euro /24 de ore, pe aceleasi siteuri.

Deci, tarife aproape la jumatate, insa exista hoteluri cu preturi mai mici cu 70% fata de tarifele de lista (cele pe 24 de ore).

Partea si mai buna a acestei “afaceri” este ca site-ul between9and5.com nu iti opreste niciun fel de taxa/garantie. Adica faci rezervarea fara sa ti se ceara detaliile cardului si, intr-un final, platesti suma direct la hotel. Daca din diverse motive nu ajungi la rezervare, nu e nicio problema. Nu pierzi niciun ban.

Asa ca data viitoare, cand vei avea cursa de intoarcere spre casa seara pe la 21-22, stii la ce pont sa apelezi. 😉 Daca mai ai bani!

rezervare

* Foto header : Wikimedia Commons. Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *