temperatura-apei-marii-noiembrie

5 locuri din Europa unde inca mai poti face plaja si baie in luna noiembrie

[image name=line]

Vizitam mari capitale europene, mergem in drumetii montane, cheltuim toti banii in sesiuni de shopping la Milano sau Paris, ne facem concedii la ski in Austria, dar parca tot lenevitul la mare, la soare, este de preferat atunci cand in Romania iarna ne pandeste la cotitura.

Stiai ca in luna noimebrie inca se mai poate face plaja si chiar baie in anumite zone ale Europei, nefiind nevoie sa traversezi enspe mii de continente si sa ajungi in nu stiu ce insula pentru asta?

Exista un site – Sea Temperature. El iti spune cate grade are apa marii in peste 7.000 de puncte de pe globul pamantesc, aflate in 200 de tari.

 

Prin urmare, iata 5 locuri unde ai putea merge sa stai la plaja si sa faci baie in luna noiembrie. In toate aceste locuri sunt peste 20 de grade in apa. Temperatura optima a apei ar fi de 23-24 de grade.

 

1. Malta 

In luna noiembrie, temperatura medie a apei marii este de aproximativ 21 de grade in Malta. In capitala Valetta sunt, spre exemplu cam 21,2 grade Celsius. Asta inseamna ca la inceputul lunii pot fi vreo 23 de grade, iar pe final sa se coboare usor sub 20 de grade.

m1

Għajn Tuffieħa Bay, Malta

2. Insulele Canare (Spania)

Daca iti spun Canare probabil ca stai putin si te gandesti unde se afla aceste insule, asa ca sunt mai direct: Tenerife! Cu temperaturi peste 20 de grade pe tot parcursul lunii noiembrie, insulele situate in Atlantic, in dreptul Marocului, sunt o optiune perfecta pentru orice luna a anului.

m2

Playa de Las Teresitas

3. Cipru

Aya Napa este un loc superb in in sudul (sud-estul) Ciprului. Temperatura medie a apei marii in luna noiembrie este 22,2 grade. Poti ajunge acolo cu un low-cost pana la Larnaca, apoi cu atutobuzul.

m3

Aya Napa, Cipru

4. Sicilia

In prima parte a lunii noiembrie, inca te mai poti aventura sa faci o baie in mare. Sunt zile in care temperaturile pot ajunge (in sudul insulei) chiar pana la 22-23 de grade.

m4

Scala dei Turchi, Sicilia

5. Antalya (Turcia)

In prima parte a lunii, o vacanta in Antalya inca mai poate fi o afacere buna, mai ales ca preturile in hoteluri sunt de extra-sezon. Apa marii are in medie, in luna noiembrie, 21 de grade.

m5

Konyaalti Beach, Antalya

* Foto via Wikipedia.

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *