Airbnb.com – o alternativa excelenta la mai cunoscutele siteuri de rezervari hoteliere

[image name=line]

De ceva timp, ma framanta o intrebare. Oare cum vom calatori peste 20 de ani? Cum ne vom planifica vacantele, unde vom sta, cum vom plati, sau daca vor mai exista site-urile de rezervari clasice, care iti ofera camere de hotel de una pana la X stele?

Si o alta intrebare – ai auzit de Airbnb.com?

Este un site care pune in legatura ofertantul de locuri de cazare cu turistul. Sunt listate peste 34.000 de proprietati din 192 de tari. Este o alternativa excelenta la celebrele booking.com, venere, hotels.com, etc.

camere-copenhaga

Apartamente din Copenhaga pe Airbnb.com

 

De ce imi place Airbnb

 • oferta de locuri de cazare este mult mai variata decat pe site-urile clasice care ofera camere de hotel
 • gasesc atat apartamente foarte modern mobilate, cat si cazari in copaci, in igloo-uri, pe vapoare, etc (foto 3)
 • tarifele sunt mai mici decat in cazul hotelurilor, in special in orasele scumpe (Copenhaga, Londra, Oslo, Stockholm)
 • comentariile lasate de turisti sunt detaliate si vin, de regula, de la calatori “de meserie”
 • pot vedea cine inchiriaza locul respectiv (vezi foto 2)
 • pot vedea cat de “serioasa”  este gazda – in dreptul profilului fiecarui ofertant se gaseste “rata de raspuns” a acestuia (daca raspunde sau nu solicitarilor primite)
 • desi e o lume mare (34.000 de puncte de cazare) la propriu, e mica la figurat – o gazda care nu e serioasa zboara imediat din schema, iar turistii vor ocoli locul respectiv

[wpsgallery]

 

* Acesta nu este un articol promotional! Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

8 Comments

 • Luc

  Am vazut ca si TripAdvisorul a lansat o platforma asemanatoare chiar acum cateva zile.

 • Antal

  Din pacate airbnb nu e chiar sigur. Sunt multe neajunsuri: Adrese incomplete, gazde care se razgandesc si ramai fara cazare; licitatie de preturi pe orasele turistice; lipsa confort. Am dormit o noapte pe un frig de doua grade, fara gazda, incalzire si curent si intr-o tara in care nu puteam nici macar initia un apel telefonic si m-a costat 23€. Nu mi-au admis reclamatia. Etc.
  Este haotic si gazdele fara scrupuli

 • Ana

  Salut ! Ai folosit respectivul site in calatoriile tale ?
  Vreau sa fac o vizita de 4 zile in Malmo(avion), cazare in Copenhaga si am gasit o oferta de cazare pe airbnb.com care pare foarte ok. Insa ne punem o problema, faptul ca pentru rezervarea camerei aparent trebuie platit online tot pretul, ceea ce nu e incantator si sigur…
  Ce parere ai ?

 • munteanu

  Din nefericire nu este chiar ok asa cum se prezinta .Am primit sms la 3 noaptea ca rezervarea a fost anulata fara motiv.Banii folositi luni de zile ,si acum intri in alte cheltuieli mult mai mari cu cautatul in pripa la preturi mari la hotel.A doua mare problema este ca pozele sint ok,insa realitatea este alta ,in iunie am dormit cu proprietarul la usa ,acasta este realitatea si nu este nici o gluma. A treia problema functionare greoaie,nu exista nr de telefon iar in alta tara doar robot ! Cat despre banii inapoi,urmeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *