bilete-avion-ieftine-revelion

Pleci de sarbatori? Cele mai ieftine bilete sunt in preajma Craciunului si Revelionului

[image name=line]

O regula nescrisa a rezervarilor de bilete de avion, spune ca pentru vacanta de iarna, si ma refer aici la segmentul cuprins intre 20-21 decembrie si Sf. Ioan, biletele trebuie arvunite de prin septembrie, cel tarziu primele zile ale lunii octombrie.

Apoi preturile incep sa creasca si ajungi sa platesti pe un bilet de avion cat nu face. In preajma Craciunului, vei vedea pe cursele lungi ca exista diferente si de cateva sute de euro (nu multe) de la o zi la alta.

O sa va povestesc putin despre comportamentul de consum al turistilor, desi nu am pretentia ca o sa reinventez gaura de la covrig.

turisti-japonezi

In perioada sarbatorilor de iarna, majoritatea firmelor europene, pentru ca voi face referire la coltul de lume in care ne situam, isi intrerup activitatea deoarece este final de an, sunt sarbatori, angajatii au nevoie de liniste.

Automat apare nevoia de deplasare. Unul nu si-a mai vazut matusa de la Frankfurt de 10 ani, altul pleaca la ski in nordul Italiei, copilul vrea la Disneyland, sotia la shopping, amanta la plaja in Zanzibar. In fine, stiti mai bine decat mine.

Cand se pleaca in aceste excursii? Cel mai probabil, pe 20 sau 21 decembrie, in acest an, deoarece aceste zile cad vineri si sambata. Putini vor mai merge la serviciu luni (23) sau marti (24).

Cerere mare = preturi pe masura. Deci in aceste zile, avem (ne)sansa sa gasim cele mai scumpe bilete.

O alta lege nescrisa a turismului spune ca oamenilor nu le place sa calatoreasca in ziua de Craciun sau de Anul Nou. Zau? Pai si de ce nu profitam de ea? Pai fie poate pentru ca ne incadram in categoria celor care nu vor zbura intre Bucuresti si Varsovia, de Craciun, nici sa-i pici cu ceara, fie poate nu stiam de ea.

In perioada sarbatorilor, se intampla un fenomen invers celui feroviar de la noi. Daca CFR suplimenteaza numarul de trenuri si vagoane pe relatiile cu grad mare de solicitare, in aviatie se scot din orar anumite curse – de regula cele din ziua de Craciun si din 31 decembrie si 1 ianuarie. Un asemenea exemplu este TAROM, care face “gaura” in orar, in functie de zilele de sarbatoare. E drept ca nu pe toate relatiile.

bilete-ieftine-craciun-revelion-2

Pentru alte companii, cum este KLM, Craciunul si Revelionul reprezinta doar un motiv de a le oferi o bomboana in plus pasagerilor aflati pe zborurile din zilele respective. Olandezii pleaca in seara de 31 decembrie din Amsterdam la 20.45 si aterizeaza la Bucuresti la 30 de minute dupa trecerea in noul an, 2014. La fel si pe 1 ianuarie (vezi foto de mai jos).

bilete-ieftine-craciun-revelion-1

Si acum o sa va arat si alte exemple ca sa trecem la concluzia si invatatura acestui articol. Prima captura din galeria de mai jos este un zbor al companiei germane Lufthansa, urmatoarele trei sunt de la Air France, urmeaza TAROM si Wizz Air.

[wpsgallery]

Ideea, pe care cu siguranta ca ai prins-o, e ca daca zbori cu o zi inainte de Craciun sau chiar de Craciun, biletele sunt mai ieftine, deoarece cererea este mai redusa.

In cazul returului, acesta trebuie sa fie cat mai apropiat de Revelion. Deci zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie sunt lozul castigator.

Iata un ultim exemplu. Este un zbor Bucuresti-Berlin cu Air Berlin. Cea mai ieftina zi este cea de Craciun.

bucuresti-berlin

* Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *