plaja-grecia

Binecuvantarile Instagram-ului in alegerea vacantelor

[image name=line]

(Sunt sigur ca) aplicatia Instagram este viitorul in materie de social media. In lume, influentatorii din diverse domenii, au zeci, sute de mii si chiar milioane de followeri. In timp ce postarile pe Facebook “se duc” la tot mai putini oameni (degeaba ai 30.000 de likeuri de pagina, s-ar putea ca cel mult 2-3000 de “fani” sa-ti vada postarea), Instagram-ul este fair (deocamdata) si afiseaza cam tot ce postezi. In plus, mai e si acea explicatie pe care o aud din ce in ce mai des: “pe Facebook au inceput sa intre si parintii, deci noi, tinerii, nu mai avem intimitate”. Acum nu stiu ce intimitate vrei, daca alegi sa iti expui buzele tuguiate si bombeul dezvelit la piscina. Dar asta e alta poveste deja.

Deci, avem Instagram. Poze patrate, de 612 pixeli pe 612, in care trebuie sa surprinzi momente inedite din viata ta. Multi folosesc filtre. Apropo, cica pozele cu culori saturate ar atrage mai putine like-uri. Deci lasa fotografia cat mai naturala.

Partea buna e ca lumea calatoreste din ce in ce mai mult, iar telefoanele mobile ne sunt mereu la indemana. Trebuie doar sa intri in campul de cautare si sa tastezi destinatia dorita. Vei obtine mii de poze din … Formentera, sa zicem. Ordonate de la cea mai noua, catre cele mai vechi. Toate sunt facute de utlizatori care au fost acolo de curand.

formentera-instagram-2

Nu ma dau in vant dupa stock photos – acele fotografii impecabile facute de profesionisti, si retusate pana la refuz in programele de editare. Sunt bune pentru pliante si cataloage, dar nu pentru mine turistul, care, odata ajuns la destinatie, va constata ca apa nu e atat de azurie, iar nisipul nu e perfect alb.

Vreau ipostaze firesti, naturale, surpinse de oameni ca mine, ca tine. La prima mana. La prima vedere. In acest fel, imi pot creiona o idee despre locul respectiv.

In orice punct de pe acest glob a fost cineva si a pozat locul. Cauta-l!

In ultima vreme nu am mai fost atat de activ pe contul personal de Instagram, dar promit sa imi revin. Ma gasesti aici: Instagram.com/jurcca.

Iata si cateva idei pentru aceasta vara. In ordine:

  • Formentera (la sud de Ibiza)
  • Cala Goloritze (Sardinia)
  • Calo des Moro (Mallorca)

instagrame

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *