preturi-vacanta

Budget your trip. Ghidul care iti spune cat costa o vacanta in marile orase ale lumii

[image name=line]

1. Ai vazut niste poze dintr-o destinatie, un film, sau cineva iti povesteste despre un loc in care nu ai ajuns pana atunci.

2. Cat costa? E scump la destinatie? Cat e mancarea? Pe hotel dai multi bani? Cat e o bere? Cat e un suc? Dar un bilet de autobuz?

3. Decizi daca pleci sau nu.

preturi-2

In mare, acestia sunt pasii pe care ii parcurgem in procesul de alegere a unei vacante. Dupa cum probabil ai intuit, vreau sa ma refer aici la punctul 2, care este foarte important. Si eu as vrea sa vad cand Noua Zeelanda, cand Argentina, cu o scurta trecere pe la un hotel de 5 stele in Paris. Insa bugetul nu imi permite acest lucru.

Budget Your Trip este unul dintre cele mai bune site-uri care iti spune la ce costuri sa te astepti intr-o destinatie.

[wpsgallery]

Intri pe site, alegi orasul sau tara in care vei merge, iar el iti afiseaza costurile medii zilnice. Pe cazare dai in medie atat, pe mancare atat, pe transport, apa, suveniruri, etc, mai trebuie sa platesti nu stiu ce suma.

Imi place ca exista si un convertor valutar automat. Costurile din Barcelona sunt afisate in euro, dar pot alege RON-ul ca moneda in care vor fi ele prezentate.

preturi-barcelona

De asemenea, poti alege ce fel de turist esti : unul care nu are bani si tine si de ultimul cent, un turist mid-range sau un calator luxury.

 

Cum se calculeaza aceste costuri?

Aici vine partea interesanta. Cand am dat cu ochii de aceasta pagina, am crezut ca cineva introduce costurile “de mana”. Si, normal, este subiectiv. Poate ca eu dau 25 de euro intr-o zi in Dublin pe toate cele trei mese, in timp ce Bono de la U2 nu serveste un pranz sub 100 de euro.

Costurile se bazeaza pe experientele celor care calatoresc. Adica un om merge in Japonia, la Tokyo. Isi face bugetul pentru o saptamana. Tot ce a consumat. Si introduce datele pe site, in contul sau. In acest fel, tine un control strict al cheltuielilor facute in vacante. Cand se va uita la final de an in cont, va vedea cat l-a costat mancarea, in ziua a 3-a a vacantei din Turkmenistan, sa zicem.

preturi-tokyo

Acesta este un prim turist. Al doilea isi face un buget pentru numai zoua zile state in Tokyo. Altul pentru noua. Si tot asa, se strang mai multe “intrari in sistem”, iar site-ul face media costurilor.

preturi-3

Am verificat cateva costuri medii si se apropie mult de realitate. Pot exista mici diferente la capitolul transport. In orasele in care suma alocata transportului este mare, exista posibilitatea ca majoritatea sa nu fi folosit abonamente, ci bilete. Apoi, una e sa iti iei un abonament de 7 euro pe zi si alta e sa cumperi un abonament pentru 7 zile la 25 de euro. Media per zi este diferita.

Spor la documentare!

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *