concerte-vara-bulgaria

Cele mai bune concerte ale acestei veri. Snoop Dogg si Deep Purple, in Bulgaria

[image name=line]

Vara este prin definitie sezonul in care au loc cele mai multe concerte in aer liber. Dar ce te faci cand artistul tau preferat nu vine in Romania? Raspunsul e simplu : dai o fuga la Sofia, in capitala Bulgariei.

Asa arata lista celor mai bune concerte care se tin vara asta, prin vecini:

 • 3 iunie – Deep Puple – Plovdiv, Stadionul Hristo Botev – Trupa rock britanica isi prezinta cel de-al 19-lea album pe 2 iunie la Kavarna Rock Fest. Localitatea Kavarna se afla pe malul Marii Negre, intre Vama Veche si Balchik. O zi mai tarziu, formatia va concerta la Plovdiv, pretul biletelor fiind cuprins intre 40 si 60 leva (20-30 euro).
 • 21 iunie – Patricia Kaas – SofiaNational Palace of Culture Congress Centre – Concertul programat la Sofia, face parte din turneul de promovare al albumului Kaas Chante Piaf, lansat pentru a comemora 50 de ani de la moartea lui Edith Piaf.
 • 28 iunie – Jamiroquai – Sofia, Arena Armeec – Una dintre cele mai cunoscute formatii britanice, fondata in 1992. Baietii au vandut aproximativ 21 de milioane de albume. Jamiroquai viziteaza Bulgaria pentru prima editie a Symphonics’Concerts. Pretul biletelor variaza intre 60 si 120 de leva (30-60 euro, cu aproximatie).
 • 29 iunie – Jessie J – Sofia, Arena Armeec – Un alt concert din prima editie a Symphonics’Concerts. Un bilet la acest concert costa intre 70 si 120 de leva (35-60 euro).
 • 8 iulie – Snoop Dogg – Sofia, Arena Armeec – Calvin Cordozar Broadus, Jr., cum e trecut el in buletin, Snoop Dogg este ca Magazinul Victoria – 50 de magazine intr-unul singur. Este si rapper, si textier, si actor, si fumator, iar lista mai cuprinde alte multe inclinatii. Bulgarii l-au trecut in program drept Snoop Dogg aka Snoop Lion, pentru ca atunci cand vrea sa se reinventeze, sau se plictiseste, isi schimba numele de scena. Bilete sunt intre 60 si 120 de leva (30-60 euro, cu aproximatie).
 • 26 iulie – Rammstein – Sofia, Stadionul Vasil Levski – Acesta este un concert mai underground, pentru rockerii inveterati. Germanii de la Rammstein au vandut pana in 2009, aproximativ 15 milioane de albume. La concertul de pe Stadionul Vasil Levski, intrarea costa intre 79 si 109 leva (40-55 euro).
 • 30 august – Roger Waters – Sofia, Stadionul Vasil Levski – Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, vine pe 28 august in Romania, apoi doua zile mai tarziu si la Sofia cu cea mai spectaculoasa productie muzicala a momentului – show-ul The Wall. Biletele costa intre 65 si 180 de leva (32-90 euro).

Bomba bombelor ar putea si reprezentata de venirea Rihannei in Bulgaria. Pe concertboom.com, apare un concert al acesteia pe 3 august, insa pe siteul oficial al turneului, nu sunt trecute alte concerte in Europa dupa data de 28 iulie (Helsinki). Mai multe concerte in Bulgaria gasesti AICI.

 

Cat te costa drumul in Bulgaria

 • Bucuresti – Sofia cu trenul : 28 de euro dus (conform www.cfrcalatori.ro)
 • Bucuresti – Sofia cu trenul : 54 de euro dus-intors
 • Bucuresti – Sofia cu masina : 800 km dus-intors, consum de 6%, motorina = 48 litri motorina = 276 RON (calculat la 5,75 lei/litru)
 • Taxa pod Giurgiu – Ruse : 26 RON
 • Taxa pod Ruse – Giurgiu : 4 leva sau 2 euro
 • Vignieta Bulgaria : 10 leva (5 euro)
 • Fericirea ta – NEPRETUITA

Daca ti se pare util acest articol, te astept cu un like pe pagina mea : facebook.com/Mihaijurca.ro. Multam fain! 

Foto header : wallsave.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *