citymapper

Citymapper. Cu ce mijloace de transport ajungi de la un obiectiv la altul

Nu stiu ce a fost cu mine saptamana aceasta, dar am simtit nevoia sa impartasesc cu voi multe ponturi din categoria “cum sa ajungi …”. Se dau punctele A si B, cum poate fi strabatuta distanta intre ele pe jos, sau cu mijloacele de transport in comun.

Din cand in cand, primesc intrebari pe Facebook de genul “Aterizez la Ciampino si stau la hotelul Y. Cum ajung la hotel?”. Variante sunt nenumarate. La fel, aplicatii care sa iti faca viata mai usoara. Iata alta!

Citymapper exact asta face. Iti spune cum te deplasezi intr-un oras. Si stii ca imi place sa lucrez cu exemple, ca intelegem mai usor. Iar eu am impresia ca stiu sa explic. 😛

Se ia una bucata oras – Roma, in speta. Aterizam la Ciampino si trebuie sa ajungem la Colosseum. Trebuie sa introducem punctul de plecare si destinatia, iar aplicatia ne sugereaza mai multe trasee. Partea faina ca poti alege si cu ce tip de mijloace de transport (nu) iti place sa mergi. Daca te uiti atent in captura de mai jos, vei vedea ca ti se spune si unde ar fi cel mai bine sa te urci in metrou. La statia de metrou Colosseo – din cate imi aduc aminte – iesirea este pe undeva pe la mijlocul statiei. Probabil ca de aceea aplicatia imi spune sa ma urc in vagoanele din mijloc.

La fel ca la Google Maps, traseele pot fi trimise pe telefonul mobil sau chiar tiparite, daca esti mai putin tehnic. Deocamdata nu sunt foarte multe orase in aplicatie, dar cele mari din Europa se regasesc. Aici ai lista completa a oraselor in care poti folosi aplicatia.

aeroport-coloseum

citymapper-2
citymapper-1

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • Alex

    Salutare. Multumim de “pont”, dar un aspect important in cazul acestor aplicatii si important de mentionat dupa parerea mea, este daca aceste aplicatii functioneaza si offline sau doar conectat la net, ca dah……nu toti au net pe roaming 🙂 . Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *