Good life

Cum am petrecut de Revelion si pe 1 ianuarie la Nisa

01/01/2016
port-nisa

Sa tot fie cativa ani buni de cand nu am mai plecat din tara de Revelion. Si uite ca ultimele clipe ale lui 2015 ne-au prins pe malul Mediteranei, pe Promenade des Anglais.

Revelionul pentru francezi, din ce am reusit sa imi dau seama, nu e mare sfaraiala. O masa undeva in oras sau in familie, o sampanie la ora 12, cateva pupaturi si … la somn. Ca pe 1 avem treaba!

Prin urmare, a trebuit sa imprumutam comportamentul localnicilor. O masa cu peste si fructe de mare ca sa fim usori si dezinvolti tot anul, o sticla de sampanie la purtator, pahare de sticla, o cutie cu macarons si fuga la plaja cu ele pentru a marca trecerea in noul an. Pe strazi era ceva lume, dar, surprinzator, in case, foarte putine lumini aprinse. Ori se petrecea pe silent si intuneric, ori nu era nimeni acasa. In 15 minute de mers pe jos nu cred ca am trecut pe langa mai mult de 4-5 party-uri tinute acasa.

Si inca ceva interesant. Supermarketul Monoprix de pe principala artera comerciala a Nisei era plin ochi la 7 seara. Turisti si localnici deopotriva cumparau bautura si cateva nimicuri dulci. Apropo, sampania in Franta e religie. Cam ca berea la PET in Romania.

Sa revenim la miezul noptii. Pe promenada, lume nu foarte multa, iesita la plimbare. Focuri de artificii nu au fost, dupa cele intamplate in noiembrie la Paris. Doar cateva artificii lansate de “meseriasii” imbracati in trening.

A doua zi la 11, strazile erau pline de oameni odihniti, iesiti la aer curat. Am dat o fuga pana in port, am urcat pe Colline du Chateau de unde portul si orasul se vad splendid, apoi am coborat prin orasul vechi catre Promenade des Anglais.

mihai-cristina-nisa

port-nisa

port-nisa-2

promenade-des-anglais-1

* Fotografii realizate cu Canon EOS 70D, obiectiv EF-S 24 mm f/2.8 STM.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply