cannes-croazeta-2

Cum te deplasezi pe Coasta de Azur. Ponturi, preturi si trasee

[image name=line]

Daca nu ai ajuns pana acum pe Coasta de Azur, cand rostesti Nisa, Monte Carlo, Cannes sau St. Tropez, aproape invitabil ti se lipeste de retina semnul $. De fapt ceva de genul $$$$$ – dupa cum arata in ghidurile turistice nivelul preturilor practicate de restaurantele scumpe (un $ inseamna ca e un local ieftin, cu cat creste numarul $-ilor, portofelul se goleste mai rapid).

In ceea ce priveste transportul, preturile sunt de bun simt. Te asigur de asta. Deci, recomandarea mea este sa iti stabilesti cartierul general in Nisa – unde este si aeroportul – si sa faci excursii de o zi catre celelalte locuri de pe harta.

 

Coasta de Azur, cu trenul

Trenul este cel mai rapid mod de a calatori pe Coasta de Azur. Vara, poti face o vesnicie intre Nisa si Monte Carlo, spre exemplu, din cauza sirului interminabil de masini care stau bara la bara.

 • De la Nisa la Monte Carlo, cu trenul, ajungi in 21-23 de minute. Pretul unui bilet este de 3,80 euro.
 • Pana la Menton, statie aflata dupa Monte Carlo, faci din Nisa intre 32 si 37 de minute. Un bilet face 5,10 euro.
 • Tot cu trenul iti recomand sa mergi si catre Cannes sau Antibes. Pana la Antibes ai nevoie de 25-27 de minute (4,50 euro), iar pana la Cannes de 35-40 de minute (6,80 euro).

autobuz-nisa-monte-carlo

Coasta de Azur, cu autobuzul

Daca trenul este mai rapid, printr-un rationament de copil de 4 ani, autobuzul este mai incet. Dar si mai ieftin. Problema e ca in orice directie ai lua-o cu autobuzele companiei de transport local – Lignes d’azur – statiile sunt din cateva in cateva sute de metri. La un moment dat o iei razna de la atatea opriri. Parca ar fi microbuzele spre Voluntari.

 • Cu autobuzul 100, din Nisa pana in Monte Carlo, faci, daca nu e aglomerat, cam 40 de minute. Drumul este superb. Soseaua merge pe langa mare, tarmul fiind foarte inalt. Vara, cand masinile stau bara la bara pe aceasta ruta, drumul poate dura peste 2 ore. Deci mai bine alegi trenul. Pretul unui bilet de autobuz e 1,50 euro.
 • De la aeroportul din Nisa, exista si o linie expres catre Menton (numarul 110), care opreste si in Monte Carlo. Biletul costa 20 de euro.
 • Eze este un orasel aflat la jumatate de ora de Nisa, tot pe drumul spre Monte Carlo. Iti trebuie tot bilet de 1,50 euro, pentru autobuzul 82.
 • Pana la Antibes am facut greseala sa merg cu autobuzul 200, linia spre  Cannes. Biletul, tot 1,50 euro, ca de altfel pe majoritatea rutelor din zona Rivierei, insa statii “fara numar”. Cred ca am facut o ora si vreo 20 de minute. Nu recomand!
 • In fine, pentru St. Tropez trebuie sa faci o combinatie de tren cu autobuz. Din Nisa iei trenul pana la St-Raphael-Valescure (cam o ora de mers, biletul costa intre 10 si 12 euro). De acolo mai mergi cu autobuzul 7601, pret de un ceas si vreo 20 de minute (biletul costa in jurul a 3 euro).

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

 • Mihaela

  Draga Mihai
  Te urmaresc demult, sfaturile si impresiile din calatoriile tale mi-au fost de folos in realitate si in imaginatie (atunci cand n-am putut ajunge).Ma duc la sfarsitul lui aprilie-inceputul lui mai la Nisa. Te rog sa-mi spui unde sa ma cazez ca sa fiu aproape de gara sau de statia de autobuz (sa ajung pe jos) pentru a vizita intreaga Coasta de Azur.
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *