Travel tips Uncategorized

Desertul Mojave si Zzyzx Road. Cum ti se scurge energia la 47 de grade Celsius

01/07/2015
mojave

[image name=line]

Zzyzx Road. Nu sunt nebun si nici nu m-am atins de bautura! Acest drum chiar exista, in California, cum mergi de la Los Angeles catre Las Vegas.

Curtis Howe Springer, cel care a botezat in 1944 aceasta bucata de drum de 7,2 kilometri, a fost cat se poate clar. A vrut ca Zzyzx sa fie ultimul cuvant in alfabetul limbii engleze. Ma crucesc de rationament si trec mai departe la poveste.

Fantastic e faptul ca acest drum trece prin desertul Mojave. Iesi din autostrada 15 (Los Angeles – Las Vegas), virezi dreapta si aterizezi in locul unde ai impresia ca se termina lumea. Stanga, dreapta, fata, spate, numai praf, pietre si vegetatie desertica. Chiar si liniile galbene de pe axul drumului, pe care le vezi in pozele de mai jos – se termina cand dai de semnul Mojave National Preserve.

Pentru noi, europeni, in SUA este relativ greu sa te orientezi la distante, volume, greutati sau temperaturi. Cum totul este in mile, trebuie sa stai si sa calculezi ce inseamna ca la 1/2 mile trebuie sa virezi dreapta. La fel cu produsele din supermarket. Ce inseamna 2 livre de portocale sau 16 oz de Cola.

Asa nu stiam nici cat inseamna cele 117 grade Fahrenheit pe care mi le arata in desert displayul masinii. Un lucru este sigur, insa. Simteai ca ti se taie picioarele la fiecare doi pasi pe care ii faci si ca incepi sa vezi neclar. Incepusem sa punem pariuri daca nu va aparea si un coiot trecand drumul agale. Doar suntem in parohia sa.

Ploaia este o raritate in desertul Mojave. Citeam ca in 1986 au cazut numai 38 l/mp de apa in zona. Cu alte cuvinte cat ar ploua in Romania intr-o luna secetoasa.

In desert nu are rost sa te afunzi mai mult de 2-3 kilometri, faci rapid cateva poze si ai plecat. Caldura te omoara. Iar cand ajungi in Las Vegas intri pe net si transformi. 117 grade Fahrenheit = 47,22222 grade Celsius.

Cati de 2 dupa virgula? Cati vrei.

mojave-1

mojave-2

mojave-3

mojave-4

mojave-5

mojave-6

mojave-7

mojave-8

mojave-9

mojave-10

mojave-11

mojave-12

Am venit sa traiesc visul american cu Air France si il fotografiez cu un Canon 70D. Compania nationala aeriana franceza zboara la Los Angeles cu Airbus A 380, cel mai mare avion de pasageri din lume.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply