Happy in Paris Travel tips Uncategorized

Happy in Paris (2). Batobus – cel mai avantajos mod de a te plimba pe Sena

13/08/2014
batobus-paris-sena-croaziera
[image name=line]

Acum ca am vizitat Turnul Eiffel, e momentul sa mergem si la apa. Vacanta la Paris de abia incepe. Fie ca stai o numai o zi in capitala Frantei, fie ca sederea ta se intinde pe 5 sau 7 zile, iti recomand sa incerci serviciul de transport Batobus (bateau=vapor).

Aceasta este o linie de “autobuze” de apa, care te poarta pe Sena, de la Turnul Eiffel la Notre Dame, Hotel de Ville, Louvre si Champs-Elysées. Mai toate obiectivele istorice importante din Paris sunt accesibile cu ajutorul acestei “croaziere”.

harta-batobus-paris

 

Cat costa biletele de Batobus

Eu mi-am cumparat un bilet valabil 2 zile consecutive de la statia de langa Turnul Eiffel. Am zis ca decat sa dau 16 euro pentru o singura zi, n-ar fi rau sa mai adaug inca 2 euro si sa dublez valabilitatea pass-ului.

 • adulti, bilet de o zi – 16 euro
 • adulti, bilet de 2 zile – 18 euro

[wpsgallery]

Vaporasele Batobus sunt destul de elegante si curate. Opresc in fiecare statie din cele pe care le vezi mai sus. Intre doua statii, ambarcatiunile nu fac mai mult de 10-15 minute. Este practic sistemul Hop on – Hop off, pe care il stim bine de la autobuzele turistice. Urci cand vrei, mergi cat vrei si cobori unde vrei.

Mare atentie! Vaporasele se deplaseaza intr-un singur sens – invers acelor de ceasornic, cum te uiti pe harta. Deci ca sa ajungi de la statia Tour Eiffel la Champs-Elysées, trebuie sa faci o tura completa. Dar poti traversa de pe o parte pe cealalta a Senei, pe unul din podurile pariziene.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

 • Reply Buget de calatorie. Cat te costa o vacanta la Paris, Franta | Mihai Jurca 17/09/2014 at 15:10

  […] Un bilet de o zi pe Batobus (vaporas pe Sena) costa 16 euro. Pe 2 zile pretul este de 18 euro. Am scris aici despre Batobus. […]

 • Reply Plaja si alte activitati distractive pe malul Senei | Mihai Jurca 15/01/2015 at 09:16

  […] insorita de duminica. Francezii ies cu catel, cu purcel, la plimbare. La fel si turistii. Iti iei un bilet de Batobus (vaporas naveta) si urci si cobori unde si de cate ori […]

 • Reply Luminita 31/01/2019 at 12:45

  Buna ziua! Care ar fi punctul de plecare initial?

 • Leave a Reply