Travel tips Uncategorized

Masuri noi de securitate la TAROM si Wizz Air – 2 persoane mereu in cabina pilotilor

27/03/2015
cockpit
[image name=line]

Dupa tragedia aviatica din Alpii francezi, in care sunt indicii ca un avion Germanwings ar fi fost prabusit intentionat de copilotul aeronavei, se inaspresc masurile de siguranta in aviatie.

Compania maghiara Wizz Air, care opereaza si in Romania, anunta ca daca unul dintre piloti va parasi cockpit-ul, va fi inlocuit de un insotitor de zbor.

“Wizz Air confirmă că a revizuit procedurile care țin de cockpit-ul aeronavei și introduce o nouă procedură care asigură faptul că niciodată cockpit-ul nu va fi operat de o singură persoană. Daca unul dintre piloți va părăsi cockpit-ul va fi înlocuit de un însoțitor de zbor. Noua procedură a fost deja agreată de Autoritatea Aviatică Civilă din Ungaria”, a declarat Daniel De Carvalho, purtător de cuvând Wizz Air.

 

TAROM avea regula celor 2 persoane in cockpit

Pe de alta parte, operatorul aerian national anunta ca Manualul de Operatiuni al Companiei TAROM prevede instructiuni cu privire la accesul si iesirea din cabina de pilotaj in timpul zborului. Conform acestor instructiuni, politica TAROM este ca niciodata nu ramane o singura persona in cabina de pilotaj.

Daca un membru al echipajului de zbor paraseste cabina in timpul zborului, acesta trebuie sa solicite unui membru al echipajului de cabina sa-l inlocuiasca in cabina pana la intoarcere.

Va reamintesc ca alte companii aeriene au luat deja aceasta masura. Printre ele se afla Norwegian, Air Canada, easyJet, Air Transat, Emirates, airberlin, WestJet, Lufthansa, Monarch, Virgin Atlantic, Thomas Cook, Condor, TUIfly, Etihad Airways.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply bing 31/03/2015 at 20:59

    ce sa faca fandositele alea de stewardese ?

  • Leave a Reply