prajitura-caise

Poftele de week-end. Prajitura cu caise, desert de sezon (reteta)

[image name=line]

Avem un obicei in familie, sanatos as putea spune, ca in fiecare saptamana sa luam masa impreuna, sambata sau duminica. “Doamna mama” are o intuitie foarte dezvoltata. In aceasta duminica am mancat prajitura cu caise din figurile alaturate. Mi-a dictat reteta, pentru ca am avut solicitari pe Facebook. Deci…

 

Ce contine prajitura cu caise

  • 3 sau 4 oua (daca sunt mai mici)
  • 10 linguri de ulei
  • 10-12 linguri de zahar, poate chiar 15 daca fructele sunt foarte acre (rubarba, visine, etc)
  • 15 linguri de lapte
  • 15-20 linguri de faina
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • putina rabdare 🙂

 

Cum se pun ingredientele “cap la cap”

Galbenusurile, zaharul si uleiul se freaca impreuna.

Se adauga laptele caldut, apoi zaharul vanilat, praful de sare si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Apoi se pune faina si albusurile batute spuma. Cica aici ar fi tot secretul. Sa nu amesteci foarte violent. Pui albusurile spuma si amesteci dinspre margini catre centru, incat sa isi pastreze volumul compozitia respectiva.

Urmeaza hartia de copt intr-o forma, putin ulei pe ea, torni compozitia (mai groasa ca o smantana) si pui fructele spalate si taiate.

Se baga la cuptor si se serveste in familie (preferabil)!

Poti sa faci aceasta prajitura si cu rubarba, caise, prune sau visine.

Pofta mare!

prajitura-caise-reteta

1 Comment

Leave a Reply to Valentina Mihaescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *