plaja-thasos

Preturi, informatii despre trafic si alte “nimicuri”, pentru cei care merg in Thassos

[image name=line]

Don Pedro, un foarte bun prieten, si-a facut si anul acesta vacanta in Thassos, cu familia. A plecat acum o saptamana din Bucuresti si, in cateva zile, vom reveni pe picior de egalitate. Adica amandoi cu concediul terminat pe anul acesta, sub binecuvantarea celor 38 de grade dambovitene. 😛

L-am intrebat, pentru voi, ce se mai intampla pe la greci. Nu de alta, dar dupa toate (dez)informarile de la TV, nu prea stiai ce sa mai crezi.

Deci liniste, Don Pedro, ai cuvantul!

  • Drumul de la iesirea din Bucuresti pana la ferryboat-ul din Keramoti spre Thassos – 8 ore – fara nicio oprire. La pod la Giurgiu am asteptat 40 de minute.
  • Bulgaria am traversat-o in cinci ore pe traseul Ruse-Veliko Tîrnovo-Stara Zagora- Makaza. Am facut drumul noaptea, intre 00.40 si 05.40.
  • Ferryboat-ul costa ca si anul trecut 20 de euro pentru o masina mai lunga (tip break), 3 euro pentru adulti, 1,5 euro pentru copiii peste cinci ani.
  • Preturile la taverna sunt la fel ca anul trecut – o bere, 2-3 euro, o portie de calamari sau caracatita cu cartofi prajiti, intre 8 si 10 euro, friptura de porc cu cartofi prajiti 7 euro, paste cu fructe de mare aproximativ 10 euro.
  • La supermarket, preturile sunt putin mai mari decat anul trecut. Berea cea mai ieftina este 0,65 euro.
  • Motorina am gasit in Thasos cu 1,199 euro, dar la unele statii am vazut preturi mai mari – 1,2 sau chiar 1,4 euro. Benzina începe de la 1,50 euro.
  • Turistii nu au restrictii la bancomat. Teoretic pot scoate oricat. Practic, e recomandat sa ai si cash.

Multumim, treci acasa! 🙂

 

* Foto header: Ronald Saunders on Wikimedia Commons

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *