prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-52

Prognoza meteo weekend 15-17 noiembrie. Vin noptile cu temperaturi negative

[image name=line]

In majoritatea regiunilor, joi, iar vineri in jumatatea de sud a tarii noastre, va predomina o vreme inchisa, cu strat aproape continuu de nori, putina ceata, in orele diminetii, pe arii restranse burnite sau ploi slabe. In conditiile scaderii temperaturii, la munte, trecator vor fi si lapovite si ninsori.

Dupa aceea, in toata tara vremea va deveni frumoasa, insa, in conditiile degajarii cerului, valorile nocturne vor fi in scadere, asa incat in Moldova, sudul si estul Transilvaniei, precum si in nordul Munteniei, sambata dimineata, iar in Transilvania, nordul Olteniei si al Munteniei si duminica dimineata, minimele vor fi negative, posibil sub -5 grade in depresiuni.

Maximele din cursul zilelor, raman mai ridicate, de pana la 13….14 grade, la acest sfarsit de saptamana, in zonele situate in interiorul arcului carpatic, iar duminica vor creste, pana la aproximativ aceleasi valori  si in sud si in est.

Tot in sud si in est, mai ales vineri si sambata, pe langa valori mai mici la amiaza, in general sub 10…11 grade, va fi vant, nu foarte intens, doar atat cat sa determine o stare (resimtita) de rece. In conditiile in care regimul termic se va mentine mai ridicat, decat in mod normal in aceasta perioada, si chiar va mai creste pe parcusul saptamanii viitoare, inca nu putem vorbi de o vreme de iarna.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *