prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-84

Prognoza meteo 24-30 martie. Saptamana cu ploi si temperaturi in scadere

[image name=line]

Din punct de vedere meteorologic, aceasta saptamana se va derula sub semnul ploilor si a unei scaderi de temperatura, la valorile maxime, care vor ajunge aproape de cele ce ar fi normale, pentru sfarsit de martie. Minimele nocturne vor fi pozitive, cuprinse in marea lor majoritate intre 2 si 9 garde, iar maximele se vor incadra, in general, intre 12 si 18 grade.

Ploile, indeosebi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi pe arii extinse, luni, in jumatatea de vest a tarii, luni noapte in cea de est, iar in zilele viitoare, vor continua in jumatatea de est a Transilvaniei, in Moldova, dar temporar si prin Baragan si Dobrogea, iar de la mijlocul saptamanii, reincep in Oltenia, se vor extinde si deveni persistente, insemnate cantitativ, in Muntenia si Dobrogea, dupa care vor cuprinde si restul teritoriului. Mai ales luni, in regiunile din jumatatea de vest, se vor totaliza si depasi 25 l/mp, iar izolat vor fi posibile caderi de grindina.

Astfel de fenomene, specifice, mai degraba, anotimpului cald, nu sunt excluse nici in restul regiunilor, umiditatea ce se va transpune in ploi, fiind de provenienta mediteraneana, de unde, de obicei, patrund mase de aer foarte instabile.

La munte, la impactul cu care norii se dezvolta mai mult pe verticala, pana la inaltimi la care temperaturile sunt mai scazute, aversele vor fi si de lapovita sau ninsoare. In zona inalta a Carpatilor Meridionali si in speta a Muntilor Fagaras, in conditii de temperaturi ridicate, ploi sau ninsoare apoasa, dar mai ales vant intens, pericolul de avalanse va fi ridicat, stratul de zapada – la Balea Lac masoara 138 cm.

La Bucuresti, va ploua si vor fi posibile descarcari electrice, in pricipal, luni noapte si din nou spre sfarsit de saptamana. Aici vor fi temperaturi, la amiaza, de 22…23 de grade luni, apoi 16…18 grade, iar in cursul diminetilor aproximativ 7…8 grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *