prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-85

Prognoza meteo 1-6 aprilie. Temperaturile aproape ca se injumatatesc

[image name=line]

Marti, temperatura aerului va mai creste, exceptand estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei, unde va marca o scadere.

Miercuri, scaderea se va propaga in toata tara si va fi mai accentuata in jumatatea de rasarit, unde, in locul unor maxime, cuprinse intre 12 si 19, vor fi valori, la amiaza, apropiate de cele din cursul diminetilor, doar intre 5 si cel mult 10…11 grade. In principal, in jumatatea de rasarit, vor fi innorari si ploi, slabe si pe arii restranse, iar la munte, dar trecator si in estul Transilvaniei si in Moldova, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si de ninsoare. Odata cu scaderea de temperatura vor fi si intensificari ale vantului, cu viteze mai mari in zonele montane.

De joi, temperatura va incepe din nou sa creasca, usor si treptat, mai putin in Muntenia si Dobrogea, unde va continua sa scada; ploile vor fi putine, in sud si in centru, apoi in nord, iar la sfarsit de saptamana, cand se vor extinde ca arie si vor cuprinde toata tara, va avea loc o noua racire.

La Bucuresti, marti va fi vreme frumoasa si calda cu 20…22 de grade la amiaza; miercuri, cand ploua si bate vantul, maxima posibil sa nu depaseasca 12…13 grade, iar joi va fi si mai scazuta, de 9…10 grade, pornind de la 5…6 grade dimineata.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *