prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-92

Prognoza meteo 12-18 mai. Ploile revin in forta in tara noastra

[image name=line]

Revin ploile, in tara noastra, in aceasta saptamana, urmate de o scadere de temperatura ce va conduce la o vreme racoroasa, spre rece, pentru aceasta perioada.

Averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, vor fi pana marti dimineata, in toate regiunile, mai multe in jumatatea de nord si in dealurile sudice si mai putine in rest.

De marti seara, in pricipal, dupa lasarea noptii, incepand din Banat si Oltenia, un nou val de ploi va cuprinde treptat Crisana, cea mai mare parte a Transilvaniei si a Munteniei. Cantitatile de apa vor fi importante, in general, mai mari de 20…25 l/mp, pana miercuri la pranz, iar dupa aceea peste 50…60 l/mp. In conditiile in care, aversele vor avea si caracter torential, astfel de cantitati se pot inregistra si in intervale de timp mai scurte, de pana la 2…3 ore; vor fi si caderi de grindina si chiar vijelii, mai ales in zona de campie a Munteniei, unde valorile de temperatura reusesc sa creasca destul de bine, pana la inceperea unor astfel de manifestari. Dar, ploile vor cuprinde treptat si celelalte regiuni, insa vor fi pe arii mai restranse si mai de scurta durata.

De joi seara, va fi o ameliorare a vremii, in ceea ce priveste precipitatiile, in sensul ca se vor retrage din jumatatea de rasarit, dar raman in cea de vest. Este o situatie in care, norii cu multa umezeala, ce vin dinspre Marea Mediterana, se invart deasupra Romaniei si a tarilor invecinate.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *