prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-28

Prognoza meteo 15-21 iulie. Sanse mari sa nu mai fie canicula in luna iulie

[image name=line]

Nici in aceasta saptamana, in tara noastra, nu va fi foarte cald.

Luni, cand va ploua in nord-vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte, vor fi maxime de la aprox. 20 de grade in Maramures, pana in jur de 32 de grade in sudul Olteniei.

Marti, vor fi averse si descarcari electrice in Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si din nou la munte, iar maximele, in aceste regiuni vor fi si mai scazute, la nivel de tara cuprinse intre 20 si 28 de grade, cu 26 de grade la Bucuresti, unde vor fi reprize de ploaie.

De miercuri, in mare parte din tara, vremea va deveni frumoasa; ploile vor mai fi prezente, dar din ce in ce mai putine in Moldova si zona Carpatilor Orientali, timp in care valorile de temperatura revin la 31…32 de grade.

Catre sfarsitul de saptamana si inceputul celei viitoare, mai apar alte manifestari de instabilitate incepand cu vestul, nordul si centrul tarii si luna iulie s-ar putea incheia fara canicula.

Litoralul va fi cu reprize de ploaie marti, dupa care va predomina o vreme frumoasa. Vor fi temperaturi in jur de 25 de grade in apa marii, iar in aer 19…22 de grade diminetile si 26…29 de grade la amiaza.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • sfinx

    conform ultimelor analize se pare ca adevaratele zile caniculare vor veni in august si la noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *