prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-16

Prognoza meteo 27 mai – 2 iunie. Vremea se incalzeste, apoi se raceste din nou

[image name=line]

Daca luni, in cea mai mare parte a tarii, vor fi temperaturi destul de scazute, in vest, nord si centru sub cele normale la aceasta data, maxime de la 14 grade in Maramures, pana la cel mult 24 de grade in Muntenia, de marti, vremea se va incalzi usor si treptat in toate regiunile. Incalzirea va conduce la maxime de pana la 29…30 de garde, spre mijlocul saptamanii, in sud-vest si in sud.

Vor mai fi ploi, mai multe luni, mai putine marti, dar izolat si peste 25 l/mp, in zonele nord-vestice, nordice si centrale. De joi, un nou val de ploi, va cuprinde jumatatea de vest a tarii, apoi din a doua parte a zilei, si cea de est, iar ca manifestare vor fi similare celor de duminica, respectiv averse si cu caracter torential, vijelii si grindina.

Foarte afectate de astfel de manifestari, au fot duminica, judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Dolj, Gorj, nordul judetelor Valcea si Arges, Teleorman, Cluj, Bihor, Mures, dar izolat si Alba, Maramures, Bacau si Iasi.

La Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi de la o zi la alta, iar averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, reincep din a doua parte a zilei de joi.

Pana atunci, si litoralul va avea o vreme in general frumoasa.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *