prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-72

Prognoza meteo 3-9 februarie. Primavara, din a doua parte a acestei saptamani

[image name=line]

In zonele situate in interiorul arcului carpatic, a fost o vreme de primavara, in ultimele zile, incepand de vineri, cu temperaturi la amiaza de pana la 9 si chiar 13 grade la Arad, Timisoara, Resita, Oravita, Sinnicolau Mare, Jimbolia, Gurahont, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare, Paltinis, Intorsura Buzaului, Fagaras, Oradea, Dumbravita de Codru, Zalau, etc.

Sunt zone in care valorile termice din cursul zilelor se vor mentine ridicate, peste cele normale la aceasta data. Si minimele nocturne vor fi mai mari decat in restul teritoriului, mai ales incepand din noaptea de miercuri / joi, cand cerul se va innora si vor fi precipitatii, predominant sub forma de ploaie.

In depresiunile din estul Transilvaniei, unde, tot de vineri, au fost minime de  -22….-24 de grade, la Miercurea Ciuc, gerul va persista in cursul noptilor si al diminetilor, pana joi, inclusiv, dupa care temperatura va creste, intr-o prima faza tot din motive de cer mai noros.

In celelalte regiuni, respectiv Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, in conditiile in care norii se mai raresc si in prezenta unui strat consistent de zapada, in acelasi interval de timp, o parte din valorile minime ar putea fi mai scazute decat cele din ultimele 2…3 nopti.

Se va forma ceata, care pe arii restranse va persista si atunci si o parte din maxime vor fi mai coborate, dar, temperatura, duminica, cel putin, a mai crescut, va continua sa cresca si din a doua parte a acestei saptamani, vremea se va desprimavara.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *