prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-91

Prognoza meteo 5-11 mai. Ploile inceteaza si se incalzeste

[image name=line]

Dupa ziua de luni, cand va fi racoare si va mai ploua in jumatatea de sud a tarii si pe arii mai restranse in centru si in est, insa la cote mult mai reduse decat duminica, vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi.

Diminetile de marti si miercuri, vor fi racoroase, cu temperaturi mai mici in depresiuni si in special in cele din estul Transilvaniei, unde minimele s-ar putea situa trecator, sub limita de inghet. Incalzirea ce va avea loc pe parcursul zilelor va fi usoara si treptata in prima parte a saptamanii, apoi mai accentuata.

Daca pana joi inclusiv, majoritatea valorilor maxime se vor incadra intre 16 si 23 de grade, de vineri vor predomina valorile mai mari de 20…22 de grade. Tot in a doua parte a saptamanii vor reveni fenomenele de instabilitate, dar pe arii destul de restranse, mai ales dupa amiaza, in principal in vest, nord, centru, la deal si la munte, care in conditii de temperaturi mai ridicate pot fi din nou urate ca mod de manifestare, respectiv trasnete, vijelii, grindina si cantitati de apa importante, in intervale scurte de timp.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *