prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-2

Prognoza meteo 8-14 aprilie. Vremea se mai incalzeste, dar va ploua destul de mult

[image name=line]

Adevarata primavara, inca se lasa asteptata, desi, in aceasta saptamana, temperatura aerului va marca o crestere. Vor fi valori, in cursul noptilor, intre 2 si 9 grade, mai scazute si chiar usor negative in estul Transilvaniei, iar in cursul zilelor de la 10…12 grade in nordul Moldovei si pe litoral, pana la 17…19 grade in regiunile sudice.

Ploile vor fi prezente, de la noapte pana miercuri dimineata, in jumatatea de vest a tarii, miercuri si miercuri / joi in toate regiunile, iar joi in jumatatea de rasarit.

Odata cu evolutia unor sisteme noroase, ce vin dinspre Oceanul Atalntic, prin vestul si centrul Europei, dar care se mai extind si in Marea Mediterana, vor mai fi intensificari de vant, care vor crea oarecare stare de disconfort.

Debitele raurilor din jumatatea de vest a tarii noastre, se mentin ridicate si vor fi din nou in crestere, ploile de miercuri urmand a fi din nou insemnate cantitativ; pe raurile mici din zonele de deal si de munte, vor avea loc si scurgeri de pe versanti, iar pamantul este imbibat de apa.

Pe continent si in speta in Marea Britanie, Danemarca, jumatatea de nord a Frantei, Belgia, Olanda si Germania, mai putin obisnuite pentru aceasta perioada calendaristica, manifestarile de iarna vor fi inca dominante.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *