prognoza-1mai-paste

Prognoza meteo a saptamanii. Iata cum va arata vremea de 1 mai si Paste

[image name=line]

Potentialul energetic al atmosferei este atat de mare, incat, in aspectul si evolutia vremii au loc schimbari importante, de multe ori radicale, in intervale scurte de timp.

Bunaoara, in 26 martie 2013 a nins si s-a depus strat de zapada, in cea mai mare parte a tarii. La mai putin de o luna, s-a instalat vara cu temperaturi de peste 30 de grade. Apa marii, racita in timpul iernii si care de obicei se incalzeste mai greu, are valori de 12…13 grade, iar in conditii de briza sau vant dinspre intinderea de apa, catre cea de uscat, este influentata si temperatura aerului, care, in ultima perioada nu a trecut la amiaza de 16…18 grade.

In ziua de „Florii” vantul si-a schimbat directia, dinspre uscat, iar temperatura a urcat pana la 30 de grade la Constanta si 31 de grade la Mangalia, aceasta din urma in doar o ora, pornind de la 18 grade. In zona Sulina, pe parcursul aceleasi zile, nu au fost mai mult de 17 grade.

In aceasta saptamana, ramane o vreme de vara, cu temperaturi maxime intre 25 si 32…33 de grade, exceptand zona de tarm a Marii Negre, unde in cursul zilelor vor fi valori intre 21 si 24 de grade, iar al noptilor intre 13 si 16 grade.

Maximele de peste 30 de grade se vor inregistra in Campia de Vest si in Campia Romana. Ca aspect va predomina o vreme frumoasa cu cer variabil spre mai mult senin, in ziua de 1 Mai si in cea mai mare parte a acestei saptamani.

Vor fi innorari, averse si descarcari electrice, dar pe arii restranse, cel mai probabil – vineri si sambata in Banat, Crisana si Maramures, sambata spre duminica si duminica in Maramures, Transilvania si la munte, iar duminica spre luni si luni in jumatatea de nord a Moldovei. In prezenta norilor si a manifestarilor de instabilitate, temperatura aerului va avea o scadere la valorile diurne care se vor incadra intre 21 si 30 de grade, insa vremea ramane tot mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii mai.

La Bucuresti, pe parcursul intregii saptamani, va predomina o vreme frumoasa cu cer variabil spre mai mult senin si temperaturi ridicate, intre 29 si 32 de grade la amiaza si 12…15 grade diminetile.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *