prognoza-meteo-vreme-romica-jurca

Prognoza meteo de week-end. Iarna revine! Temperaturi de -20 de grade, vant si ninsori

[image name=line]

O patrundere foarte rece, dinspre Groenlanda, cu aport ridicat de umezeala de deasupra Oceanului Atlantic, a readus iarna, cu ninsori si vant, in vestul si in centrul Europei.

Schimbarile, in acelasi sens, in tara noastra,  vor fi accentuate, respectiv temperaturi negative in cursul noptilor si al diminetilor, minime intre -10 si 0 grade, mai scazute duminica dimineata in Maramures, nordul Moldovei, jumatatea de est a Transilvaniei si sub -13…-15 grade, mai ales in depresiuni, iar la munte chiar sub -18…-20 de grade. Maximele vor fi negative (-1…- 4 grade) vineri, sambata si duminica, in aceleasi zone.

Vor fi intensificari de vant, in cea mai mare parte a tarii, asociate joi cu ninsori, in general slabe insa, in interiorul arcului carpatic. Vantul va accentua senzatia de rece, va creste riscul de avalanse la munte, dar acest episod se va incheia la acest sfarsit de saptamana, dupa care vremea se va incalzi din nou.

De altfel, Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua atentionari cod galben de vreme rea.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

1 Comment

  • Ovidiu

    Buna seara! In aceasta noapte centrul acestui ciclon ne va traversa de la SV la NE. Tocmai deasupra Romaniei se va adanci destul de mult, chiar si sub 980 mb presiunea atmosferica la nivelul marii. Cat de aproape suntem de recordul de presiune scazuta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *