prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-25

Prognoza meteo weekend 28/30 iunie. Reprize de ploaie si temperaturi de bun simt

[image name=line]

Si ca urmare a patrunderii unui aer usor mai rece, dar mai ales din motive de multa nebulozitate si ploi, in ultimele zile, regimul termic, din tara noastra, s-a ponderat si inca foarte bine, aerul devenind mai respirabil. Litoralul, in schimb, ocolit de ploi, s-a mentinut foarte frumos si cald, iar in apa marii au fost 23…25 de grade.

Foarte multe nu se schimba in perioada urmatoare. Vor mai fi innorari si ploi, in Maramures, Transilvania, la deal si la munte, in cea mai mare parte a Olteniei, dar si in Muntenia, mai mult in jumatatea sa de vest; in Moldova si zona Carpatilor Orientali, instabilitatea va fi mai accentuata si se va concretiza prin averse, insemnate cantitativ, si cu caracter torential, cantitati de apa de peste 50 l/mp, in intervale de timp de pana la o ora, cel mult doua, caderi de grindina si vant, chiar cu aspect de vijelie.

La Bucuresti, vor mai fi reprize de ploaie, cel mai probabil vineri spre seara, desi nu sunt excluse si in dupa amiezele de sambata sau de duminica, iar in Dobrogea, sambata dupa amiaza si atunci mai degraba in spatiul situat mai spre Delta, unde mai tot timpul va fi si un vant alert.

Vor fi valori de temperatura, la tarm de mare, intre 20 si 23 de grade, dimineata; 27….30 de grade la amiaza, iar in apa marii se mentin 24…25 de grade.

In tara, maximele se vor fi de la 22…24 de garde in nord, in centru, dar si in zonele de deal, in special cele de vest, pana la 26…30 de grade in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar minimele din cursul noptilor, in aceeasi ordine, intre 10 si 14 grade, respectiv 14 si 19 grade

La Bucuresti vor fi 16…17 grade dimineata si 27…29 de grade, la amiaza.

In primele zile ale saptamanii viitoare temperatura nu prea se schimba, iar ploile in restrangere ca arie, ar putea fi prezente dupa amiaza, mai ales in zonele montane.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *