Uncategorized Weather

Prognoza meteo weekend 29 noiembrie – 1 decembrie. Vremea se incalzeste

28/11/2013
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-56
[image name=line]

Manifestarile de iarna, din noaptea de marti/miercuri si din cursul zilei de miercuri, au constat in precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, mai consistente in Banat, Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei si mai putine in restul Munteniei, sudul Moldovei si Dobrogea, unde vantul a fost mai imoportant si cu viteze destul de mari.

In conditii de temperaturi nu foarte scazute si pe un pamant incalzit, in ultima perioada de timp, stratul de zapada depus nu a rezistat, iar in urmatoarele zile, in mare parte din tara, vremea va fi in general frumoasa.

In nordul Crisanei, Maramures, nord-vestul Transilvaniei, in sudul Banatului si pe la munte, ar mai fi conditii de fulguieli joi, iar de sambata si mai ales duminica, in sud se va forma ceata, in principal in orele diminetii, care izolat sa persiste pana spre pranz si sa se asocieze trecator cu burnita.

Va patrunde aer cald, la inaltime mai mult si peste un sol racit, cat de cat, in ultimele zile,  se va crea asa numita inversiune termica, de aici si ceata din zona de campie din Oltenia si Muntenia, trecator si in Transilvania.

Dar temperaturile vor creste usor; valorile ce urmeaza sa se inregistreze raman cu 3 grade, in medie, sub cele ce ar fi normale la aceasta data, dar in lipsa vantului, regimul termic va fi totusi placut, mai ales ziua.

La munte, unde este strat de zapada, dar care se va diminua substantial, si prin tasare, fiindca zapada este apoasa, si ca urmare a cresterii temperaturii, va fi o vreme foarte frumoasa.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply