prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-93

Prognoza weekend 16-18 mai. Ploile continua, apoi se va incalzi

[image name=line]

Dobrogea, Baraganul si cea mai mare parte a Moldovei, vor fi cu o vreme in general frumoasa si temperaturi in crestere, in urmatoarele zile, desi, dupa amiaza, ici – acolo, vor mai fi posibile ploi de scurta durata si / sau doar descarcari electrice. O ameliorare a vremii si implicit o crestere de temperatura, cu maxime intre 22 si 25 de grade, va avea loc treptat si in zona de campie din restul Munteniei si chiar din Oltenia.

In celelalte regiuni vor mai fi manifestari de instabilitate, averse, fulgere, tunete, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de caderi de grindina. Astfel de manifestari vor fi – joi, in mare parte din tara, vineri – in majoritatea regiunilor, mai putin extremitatea de rasarit, sambata – in jumatatea de vest, dar pe arii mai restranse, iar duminica, tot acolo, si mai putine, mai ales la deal si la munte, in principal, doar dupa amiaza. Odata cu restrangerea ploilor, diminuarea nebulozitatii si in conditii de mai multa insolatie,  o crestere de temperatura va fi, la sfarsitul acestei saptamani, in toata tara, ce va continua pe parcursul saptamanii viitoare, cand vor fi din nou zile de vara, cu mai mult de 25 de grade, dupa amiaza.

La Bucuresti, vor mai fi averse si descarcari electrice, joi – dupa orele amiezii, vineri – chiar de la pranz, sambata – poate spre seara, iar duminica probabilitatea sa ploua va fi si mai redusa. Cel mai probabil, duminica si dupa aceasta zi, la amiaza, se vor inregistra 24…25 de grade.

Pe litoral va fi vreme buna in mai toate zilele viitoare.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *