prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-63

Prognoza meteo weekend 3-5 ianuarie. Gerul Bobotezei va lipsi in acest an

[image name=line]

Duminica – in vestul si nord-vestul tarii, iar in noaptea de duminica / luni, in vest, nord, centru si izolat in rest, va ploua.

Pana atunci, vremea va fi in general frumoasa la deal si la munte, in regiunile vestice, iar in restul teritoriului vor mai fi innorari persistente, dar si ceata, insa nu pe arii extinse, asociata trecator si izolat cu burnite sau ploi slabe.

Astazi (vineri), dupa amiaza si la noapte, in nordul Carpatilor Orientali, la altitudini mai mari de 1800 de metri, trecator ar putea fi si lapovita sau ninsoare, insa foarte slaba.

„ Gerul BOBOTEZII” va lipsi in acest an, iar la munte stratul de zapada mai rezista, pe versantii mai putin expusi soarelui si nu la inaltimi mari, unde a fost vant si nu s-a prea depus sau s-a topit.

Temperaturile vor ramane ridicate, in cea mai mare parte a tarii, foarte ridicate in zonele cu vreme in general frumoasa, insa si in cele cu nori sau ceata vor mai creste. In zonele de deal si in special in Dealurile de Vest, in Campia de Vest, dar si in zonele ceva mai inalte din Transilvania, in urmatoarele zile, maximele vor atinge si depasi 13…14 grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *