vacanta-ieftina-malta

Sezonul estival, in prelungiri. Iata cum ajungi in Malta cu 86 de euro de persoana

[image name=line]

Sezonul estival a luat sfarsit in cea mai mare parte a Europei. Este momentul, dupa cum imi povestea un danez pasionat de calatorii, sa vezi ceea ce a fost fie e prea scump, fie prea aglomerat sau prea sufocant (ma refer la temperatura) in plin sezon. Iar Malta poate fi exemplul cel mai bun.

Pe scurt, ca sa nu zici ca vorbesc prostii.

Malta:

  • insula situata in Marea Mediterana, la sud de Sicilia, la nord de Libia si la vreo doua sute de kilometri de Tunisia.
  • oameni prietenosi, majoritatea vorbitori de engleza
  • sezon estival mai lung decat in cea mai mare parte a tarilor europene de la Mediterana

harta-malta

Temperatura apei marii, azi, 24 septembrie in Valletta – capitala Maltei.

apa-marii-malta

Sursa : seatemperature.org

Temperatura apei in luna octombrie, atunci cand se pot face excursiile pe care ti le voi propune in continuare este de vreo 23 de grade. Aceasta este o medie a intregii luni. Asta inseamna ca in prima jumatate a lunii poate avea 24 si ceva, iar pe final de luna sa se apropie de 22 de grade.

apa-marii-malta-2

Sursa : seatemperature.org

Ce gasim la o prima vedere

Majoritatea excursiilor din Romania in Malta sunt facute de agentiile turistice cu zboruri charter. Nu exista cursa directa intre orasele romanesti si aeroporturile malteze. Prin urmare, aproape orice incercare de a pleca pe cont propriu te va face sa dai o suma maricica pe biletul de avion.

Am intrat pe site-ul Air Malta (compania nationala malteza) si efectiv m-am speriat. Orice zbor Bucuresti – Malta costa de la 500 de euro in sus. Apare pe site o oferta de 189 euro, valabila de abia in decembrie. Insa noua ne trebuie in octombrie cand inca se mai face baie, nu cand vine Mos Craciun. 🙂

zbor-malta

Sursa : airmalta.com

La Lufthansa am gasit un tarif de 285 de euro.

zbor-malta-2

Sursa : lufthansa.com

Ideea este ca sub 230-250 de euro nu prea sunt sanse sa gasim un asemenea bilet, chiar daca l-am fi luat cu cateva saptamani mai devreme.

Cum ajungi ieftin in Malta

Totusi nu disperam. Pentru ce exista curse low-cost? Nu pentru a fi folosite? Cum spre Italia sunt cele mai ieftine bilete low-cost din Romania, iar Italia este “deasupra” Maltei, pe harta, sa vedem ce zboruri putem croseta!

Bucuresti – Bologna – Malta

Din Bucuresti la Bologna mergi cu Wizzair, apoi cu Ryanair catre Malta. Toata povestea costa 56,40+29,98=86,38 euro. Mare atentie, in aceasta taxa este inclus un bagaj mic de mana la Wizz de 6 kilograme si un bagaj mic de mana la Ryanair. Daca vrei si bagaj de cala atunci pretul final va fi 99,06+59,98=159,04 euro. (foto 1&2)

La dus, ajungi in Bologna la pranz si pleci spre seara catre Malta. La intoarcere, apuci sa vezi si Bologna pentru ca ai doua nopti si in orasul Italian (asa se potrivesc cursele pentru un tarif bun). Daca vrei sa stai mai putin in Bologna, te poti intoarce pe 29 octombrie cu Blueair, costul cursei fiind de 48,90 euro.

 

Bucuresti – Venetia – Malta

Din Bucuresti la Venetian mergi cu Wizzair, apoi cu Ryanair catre Malta. Toata povestea costa 56,40+29,98=86,38 euro. Mare atentie, in aceasta taxa este inclus un bagaj mic de mana la Wizz de 6 kilograme si un bagaj mic de mana la Ryanair. Daca vrei si bagaj de cala atunci pretul final va fi 99,06+59,98=159,04 euro. (foto 3&4)

Acest plan presupune o noapte de cazare in Venezia.

[wpsgallery]

 

* Acesta nu este un articol promotional! Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *