Travel tips

Dayuse. Camere de hotel pentru cateva ore, ziua

23/04/2017
camera-hotel

Exista turisti care parasesc hotelul la dis de dimineata, la ora 6, ca sa prinda zborul de intoarcere spre casa. La fel de bine exista si clienti care isi iau camera in primire de abia la 8 seara, fie pentru ca au venit cu o cursa de dupa-amiaza, fie pentru ca nu au vrut sa-si rupa ziua la jumatate si sa mearga sa faca check-inul la hotel. Situatii si situatii.

Asta inseamna ca in orice hotel exista multe camere neocupate, ziua, pentru cateva ore. Atunci niste baieti destepti, din Franta mai exact, s-au gandit sa puna la punct un sistem de rezervari prin care sa poti inchiria o camera de hotel pentru numai 3, 4, 6 ore intr-o zi. Si asa s-a nascut dayuse.com.

O sa ma intrebi cine e nebun sa stea ziua in hotel in loc sa viziteze orasul respectiv. Exista oameni de afaceri care trebuie sa arate ca scosi din cutie cand merg la o intalnire programata seara, desi ei au aterizat dimineata in orasul respectiv. Sau ai zburat 5-6 ore, in creierul noptii si ai o escala de 18 ore pana la urmatoarea cursa. Sau pur si simplu vrei sa te bucuri de facilitatile unui hotel (piscina, jacuzzi, sala, sauna, etc.) anume, fara a sta peste noapte acolo.

Rezervarea se face foarte usor. Alegi orasul in care vrei sa mergi, ziua in care vrei cazare (poti alege optiunea no idea, daca nu ai data stabilita, dar vrei sa vezi totusi ce hoteluri intra in acest program) si optional ora la care ajungi si durata sederii (exprimata in ore). Si iti apare lista hotelurilor disponibile.

Apoi poti sorta aceasta lista in functie de facilitati. Sa zicem ca vreau un hotel cu piscina, internet si parcare. Bifez cele 3 optiuni, iar sistemul filtreaza hotelurile disponibile. Rezervarea se face fara card de debit/credit. Platesti direct la hotel, cand ajungi. Cei de la dayuse.com se lauda ca au preturi cu pana la 75% mai mici decat o noapte de cazare in hotelurile respective. Anularea se poate face oricand, fara mari batai de cap. Cat timp esti cazat intr-un hotel, te bucuri de aceleasi conditii de care se bucura orice alt client care sta peste noapte. Daca intrarea la piscina e gratuita pentru toti oaspetii hotelului, atunci va fi si pentru tine, care stai numai 4 ore, sau 6.

In Berlin am gasit camere de la 34 de euro (intre orele 10 am – 3 pm), in Barcelona de la 35 de euro, in Londra de la 42 de euro (pentru 3 ore), iar in Dubai de la 25 de euro pentru 9 ore (9 am – 6 pm). Sunt in total aproximativ 4.000 de hoteluri din 20 de tari, asa ca nu vei gasi chiar orice oras, insa cele mari sunt.

*Foto header: © Emotionart | Dreamstime.com

dayuse-8
dayuse-2

dayuse-5
dayuse-4

dayuse-3
dayuse-7

dayuse-6
dayuse-1

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply Cum iti omori timpul intr-o escala de 3, 6, 9 ore, sau mai multe 05/02/2019 at 18:24

    […] permiti sa stai la hotelurile respective, poti utiliza aplicatia Dayuse, despre care am scris aici (link) – un sistem de rezervari prin care poti inchiria o camera de hotel pentru numai 3, 4, 6 […]

  • Leave a Reply