prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-48

Prognoza meteo weekend 1-3 noiembrie. Vreme buna si in usoara incalzire

[image name=line]

Vantul destul de alert din cursul zilei de joi, in estul si sud-estul tarii, a fost in legatura cu o patrundere de aer mai rece, in care, presiunea atmosferica a crescut mult, pana la 765 mm Hg la Bucuresti.

Scaderea de temperatura a condus la un regim termic apropiat de cel normal, in acesta perioada, iar in zilele viitoare, va fi vreme buna si ca aspect, si din punct de vedere termic, valorile maxime urmand sa creasca usor, iar in mare parte din tara si minimele vor fi in crestere sau raman comparabile cu cele din noptile precedente, preponderent pozitive.

In zonele de campie, depresiuni, de podis si pe vaile de rauri, in orele diminetilor va fi putina ceata, asociata izolat si trecator cu burnita.

Vor fi posibile si ploi slabe, insa extrem de putine, vineri-sambata, in extremitatea de sud, iar la noapte in cea de vest si de nord, iar dupa aceea in zonele situate in interiorul arcului carpatic si pe la munte. Vor fi si unele intensificari ale vantului in Campia de Vest si la munte, intensificari ce se vor mentine si in prima parte a saptamanii viitoare.

Tot in Campia de Vest, dar si in Campia Romana, Podisul Transilvaniei si chiar in Maramures, la acest sfrasit de saptamana, maximele vor atinge si depasi 21…22 de grade, pornind de la 14…16 grade pe litoral si in delta, unde isi va pune amprenta briza marii, relativ intensa acum.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *