prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-57

Prognoza meteo 2-8 decembrie. Vreme in racire si ninsori pe final de saptamana

[image name=line]

Luni, in estul Transilvaniei, Carpatii Orientali si in Moldova, vor fi innorari si izolat fulguieli, iar in sudul Munteniei si al Dobrogei, tot izolat si trecator, ploi slabe.

In aceste zone si vantul va avea intensificari, dar in mare parte din tara, temperatura aerului va creste, pana la valori apropiate de cele normale la inceput de decembrie, iar in sud si sud-est, usor peste acestea.

De marti, temperatura va avea o noua scadere, vantul se va linisti, iar ca aspect vremea va fi in general frumoasa, cu ceata dimineata si noaptea, insa pe arii restranse, in zonele joase de relief.

Catre sfarsitul acestei saptamani, in nord-vest, nord si centru, precum si la munte, vor fi ninsori, in general slabe. Cel mai bine ca aspect, dar si din punct de vedere termic, in tot acest timp, va fi in zona deluroasa a Olteniei, a Munteniei si a Moldovei, in conditiile unei circulatii, dinspre Carpatii Meridionali si Orientali.

Este una din situatiile in care, in spatiul de „sub munti” norii nu rezista, iar masele de aer, ce ii traverseaza, se incalzesc dincolo de astfel de obstacole muntoase.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *