Uncategorized Weather

Prognoza meteo 9-15 septembrie. De ce se strica vremea si incep ploile

09/09/2013
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-36
[image name=line]

In conditiile in care in cea mai mare parte a Europei, circulatia aerului se va intensifica si va predomina din sector vestic, sisteme noroase succesive, in principal de origine atlantica, vor evolua dinspre vest, spre est si cu ploi.

Si in tara noastra vor fi averse si descarcari electrice, dar pe arii restranse, luni spre seara si luni noapte, in regiunile din jumatatea de vest, iar marti si mai putine in centru, nord-est, la deal si la munte.

Miercuri, aria ploilor va fi in extindere, incepand tot din vest si sud-vest, iar cele de joi, vor fi si mai insemnate cantitativ. Multe dintre manifestari vor fi ca de vara, respectiv vor fi posbile si caderi de grindina,  si in mare parte din tara – mai ales in jumatatea de sud a tarii – temperatura va mai creste.

In zona de campie a Olteniei si a Munteniei, maximele vor atinge si depasi usor, 30 de grade. Si regimul termic nocturn se va ameliora, odata cu innorarea cerului, asa incat minimele sa se incadreze treptat intre 8 si 18 grade, valori cu 2…3 grade mai mari decat cele ce ar fi normale pentru acesta data.

Vor fi si intensificari de vant, mai sustinute la munte si temporar in celelalte regiuni. Catre sfarsitul saptamanii, cand ploile mai inceteaza, temperatura va avea o noua scadere si vremea va redeveni racoroasa.

Si la Bucuresti va fi o vreme calda cu maxime pana joi, chiar aproape de 30 de grade. Vor fi reprize de ploaie si descarcari electrice, cu probabilitate mai mare miercuri si din nou spre sfarsitul zilei de joi si in noaptea de joi / vineri.

Litoralul, pana la mijlocul acestei saptamani, va ramane cu o vreme in general frumoasa, cu vant in intensificare treptata, dinspre mare spre uscat, ceea ce presupune valuri si o racire a apei marii, si asa nu prea calda, acum. In aer vor fi valori de 16…18 grade dimineata si 23…25 de grade dupa amiaza.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply