prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-10

Prognoza de week-end. Acum e bine si frumos, dar scad temperaturile cu 10 grade

[image name=line]

Pana la sfarsitul acestei saptamani, vremea din tara noastra isi va pastra caracteristicile de pana acum, respectiv va fi in general frumoasa, cu un vant mai alert in regiunile sudice si de rasarit, dar si la munte si in speta in zona Carpatilor Meridionali.

Din punct de vedere termic, zilele vor fi mai calde decat in mod obisnuit la aceasta data, iar noptile si mai ales diminetile, spre racoroase.

Minimele nocturne se vor incadra intre 8 si 17 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, pana in jur de 2 grade, iar maximele diurne intre 24 si 30 de grade, cu valorile mai mari, in interiorul arcului carpatic, la inceput, apoi in centru, sud si est.

Exceptie va face litoralul, unde, desi vremea ramane insorita, valorile termice se vor incadra la amiaza intre 21 si 24 de grade, iar diminetile intre 13 si 17 grade.

Va fi si vant, mai intens in zona deltei, iar apa marii s-a mai incalzit si se va mentine la valori de 18…20 de grade. In cursul noptii de sambata / duminica si duminica,  in vestul tarii vor fi innorari, averse, descarcari electrice care se vor extinde si vor cuprinde si zonele centrale, urmate de o scadere de temperatura, cu pana la 10 grade fata de valorile inregistrate pana atunci.

Innorarile si ploile vor fi in extindere, in toata tara, saptamana viitoare (13 -20 mai), la fel si scaderea de temperatura, pana miercuri inclusiv, dupa care va fi din nou in crestere.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *