Prognoza de week-end. Vreme calda, dar si cu ploi, vijelii si grindina

[image name=line]

Cu exceptia Dobrogei si a Baraganului, unde vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in restul tarii, joi, vremea va fi frumoasa.

Vineri (17 mai) si vineri noapte, in jumatatea de vest, iar sambata in jumatatea de est a Transilvaniei si in Moldova, astfel de manifestari vor fi frecvente. Aversele, destul de insemnate cantitativ, vor avea si caracter torential, insotite de vijelii si caderi de grindina, chiar de mari dimensiuni. In celelalte regiuni, acestea vor fi pe arii mai restranse si de scurta durata,  iar duminica, vremea va redeveni frumoasa.

In prima parte a saptamanii viitoare, insa, incepand chiar din cursul noptii de duminica / luni, dinspre vest – spre est, vor mai circula si alte formatiuni noroase, cu fenomene asemanatoare. Din punct de vedere termic, vremea va fi placuta spre racoroasa – diminetile, calda – ziua mai ales in sud, unde maximele vor trece de 30 de grade, in special incepand de sambata.

La Bucuresti, in a doua parte a zilei de vineri si in noaptea de vineri/sambata, vor fi innorari si posibilitati de aversa, iar in restul timpului va fi frumos.

Pe litoral, o vreme predominant frumoasa la acest sfarsit de saptamana, cand doar trecator, cel mai probabil in orele diminetii de sambata, vor fi conditii de ploaie de scurta durata. Temperatura aerului va avea valori, in zori de 15…17 grade, la amiaza 23…26 de grade, iar in apa marii  18…20 de grade.

Muntele, va fi mai putin primitor din motive de ploi, vant si nori, cu reducerea vizibilitatii. Pe pantele mai putin expuse la soare, posibil sa mai fie strat de zapada, iar cea depusa zilele trecute, sfarsitul noptii de marti/miercuri si miercuri dimineata, se va topi.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *