prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-22

Prognoza meteo 17-23 iunie. Afla cat va tine perioada caniculara in care intram

[image name=line]

In aceasta saptamana, valorile de temperatura vor fi ridicate, chiar peste pragul de canicula, marti si miercuri, in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, cand, in lipsa vantului, ITU (indice de temperatura-umezeala) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, creând stare de disconfort termic.

Joi si vineri, ramane foarte cald in extremitatea de vest a tarii, iar in celelalte regiuni va avea loc o patrundere de aer mai rece, care va pondera regiumul termic, asa incat maximele sa nu mai atinga 29…30 de grade in estul Transivaniei, Moldova, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Olteniei, exceptand zona sa de lunca.

Ca aspect, va predomina o vreme frumoasa, desi reapar manifestari de instabilitate, respectiv averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, cel mai probabil incepand de marti seara, pana miercuri seara in zona Carpatilor Orientali, incluzand si mare parte din Maramures, estul Transilvaniei, Moldova – mai ales partea sa nordica si cea de deal, apoi si in Muntenia, inclusiv la Bucuresti, din nori care coboara dinspre munti, respectiv Muntii Bucegi, catre zona de campie din sud.

Astfel de fenomene vor mai fi, dar numai izolat, in restul zonelor montane si trecator, in aceeasi perioada de timp, chiar si in Oltenia si Dobrogea.

Pe litoral, vremea va fi insorita si foarte calda, in prima parte a saptamanii, cu valori de temperatura, in aer, de 21…23 de grade dimineata si 29…32 de grade la amiaza, apoi si acolo se va mai racori, asa incat dimineata vor fi 17…19 grade , iar la amiaza 25…27 de grade. In apa marii, care s-a mai incalzit si sunt conditii ca temperatura sa mai creasca, vor fi aproximativ 22…23 de grade, poate si mai mult, in functie de cum se va intoarce vantul, care va avea unele intensificari, in general dinspre intinderea de uscat.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *