prognoza-saptamanala-martie-viscol

Prognoza meteo 25-31 martie. Cod portocaliu de viscol la finalul lunii martie

[image name=line]

In aceasta saptamana va fi o vreme foarte rece, de iarna pana joi, cu ninsori in majoritatea regiunilor, mai multe marti si miercuri. Se va depune strat de zapada, mai consistent in sudul si estul tarii, la deal si la munte, iar in sudul Moldovei, Muntenia, sudul Olteniei si la munte, va viscoli.

Vant intens va fi si in Dobrogea, unde vor mai fi si ploi. Este o situatie clasica de vreme severa, de iarna, in Romania, cu aer rece de origine scandinava si groenlandeza dinspre nordul Europei si umiditate ridicata dinspre Marea Mediterana.

Iarna severa din Ucraina si Republica Moldova a fost cu aport de aer rece, dinspre aceeasi parte a continentului, din care, o parte va inainta spre nordul Peninsulei Balcanice, prin estul Romaniei.

Valorile de temperatura nu vor mai cobori, noptile, sub limita de ger (-10 grade) insa in sud si est vor fi si maxime negative, de la -5…-3 grade in Moldova, pana la 2…3 grade in Oltenia  si in Dobrogea.

De la sfarsit de saptamana vremea se va incalzi, dar urmeaza ploi.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol. Avertizarea vizeaza 9 judete si Municipiul Bucuresti.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *