Uncategorized Weather

Prognoza meteo 25 august – 1 septembrie. Canicula, ploi, apoi vreme racoroasa

26/08/2013
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-33
[image name=line]

Mai multe sisteme noroase, de provenienta mediteraneana, in deplasare catre rasaritul Europei, vor aduce, in sfarsit, ploi in tara noastra in aceasta saptamana. In conditiile in care circulatia aerului va fi destul de intensa, acestea vin si trec, iar ploile vor fi mai multe si mai insemnate cantitativ in jumatatea de nord si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, si mai putine in celelalte regiuni. Vor fi si descarcari electrice, intensificari de vant, posibilitati de caderi de grindina, dar numai izolat.

Din punct de vedere termic, in sud si in sud-est, va fi foarte cald luni si marti, cand vor fi valori maxime de pana la 34…35 de grade, mai cu seama in Lunca Dunarii.

Miercuri, cand ploile mai castiga teren, vor fi maxime de pana la 32 de grade in sudul Olteniei, zona de campie a Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, iar dupa aceea vremea se va racori, pana la valori, in mare parte din tara usor sub cele normale pentru aceasta perioada.

Mai racoroase, cu maxime intre 18 si 27 de grade si minime in general intre 8 si 16 grade, par sa fie ultimele 2 zile de august.

La Bucuresti, reprize de ploaie vor fi, cel mai probabil, incepand de miercuri, dupa care regimul termic se mai pondereza. Pana atunci zilele vor fi calduroase, cu maxime de pana la 32…34 de grade.

Litoralul, in cea mai mare parte a saptamanii, va ramane cu o vreme in general frumoasa, temperaturi ridicate, atat in aer cat si in apa marii.  Conditiile de reprize de ploaie nu vor lipsi, in principal tot miercuri, posibil si joi, insa nu vor fi de durata.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply